Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Vegetarische wellington met champignons

  • Hoofdgerecht

Vegetarische wellington met champignons Op zoek naar een lekker vegetarisch hoofdgerecht voor Kerst? Wat dacht je van deze vegetarische wellington met champignons en courgette. Beef wellington is een klassiek kerstrecept met ossenhaas. Ik heb er dus een vegetarische variant van gemaakt die ook voor de niet vegetariërs erg lekker is.

Meer kerstrecepten kun je hier vinden.

Recept voor 2-3 personen
Tijd: 15-20 min. + 30-35 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 400 gr bospaddestoelen
  • 1 grote ui
  • 1 courgette
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl tijm
  • 1 bladerdeegrol
  • 1 ei of een beetje melk
  • snufje zout en peper
  • 2 el hazelnoten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de ui en snijd de knoflook en courgette in stukjes. Maak de paddestoelen schoon en snijd in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg na 2-3 minuten de bospaddestoelen, courgette, een snuf zout en peper en de tijm toe en bak het geheel ongeveer 10 minuten totdat de champignons en courgette zacht zijn.
Vegetarische wellington met champignons
Hak de hazelnoten fijn en meng door de champignons. Zet het vuur uit en rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Verdeel het champignonmengsel over het midden van het bladerdeeg.
Vegetarische wellington met champignons
Vouw het bladerdeeg dubbel en druk de randjes met een vork dicht. Eventueel kun je met een mes een paar inkepingen in de bovenkant maken. Zelf had ik nog een klein stukje bladerdeeg over. Ik heb wat sterretjes uit dit stukje bladerdeeg gestoken en dit op de wellington geplakt.
Vegetarische wellington met champignons
Zet de vegetarische wellington ongeveer 30-35 minuten in de oven totdat het bladerdeeg mooi bruin is en gaar.
Tip: je kunt de wellington eventueel ook van te voren bereiden. Je kunt bijvoorbeeld de champignons en courgette al eerder bakken en dit in een bakje bewaren. Een uurtje voordat je gaat eten verdeel je de groenten over het bladerdeeg en schuif je hem in de oven. Als je genoeg plek in je koelkast hebt, kun je ook de wellington al helemaal bereiden tot de stap dat hij in de oven moet. Je kunt de wellington met champignons in de koelkast bewaren totdat het (bijna) tijd is om te eten. Je schuift hem dan hup de oven in.
Vegetarische wellington met champignons
Vegetarische wellington met champignons

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken