Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Witte-chocolade koffie

Witte-chocolade koffie

  • Drinken

Witte-chocolade koffieAls het buiten koud en donker is, vind ik het heerlijk om op de bank met een dekentje te kruipen. Het allerliefste heb ik er dan ook nog een kop warme koffie bij, zoals deze witte chocolade-koffie. Vandaag laat ik zien hoe je dit heerlijke warme drankje kunt maken met behulp van de Melitta Cremio.

Recept voor 1 drankje
Tijd: 5-10 min.

Benodigdheden:

  • 200 ml vers gezette koffie
  • 20 gr witte chocolade
  • melk

Bereidingswijze:
Zet als eerste een kopje koffie. Je kunt bijvoorbeeld filterkoffie zetten of een (vol)automaat gebruiken. Vervolgens smelt je de chocolade au bain-marie.Witte-chocolade koffieMeng de gesmolten witte chocolade door de warme koffie. Vervolgens gebruik ik de Melitta Cremio om melkschuim te maken. Ik giet de melk in het apparaat tot het streepje ‘max’ en ik druk kort op het knopje om het apparaat melkschuim te laten maken.Witte-chocolade koffieBinnen een mum van tijd heb je stevige melkschuim.Witte-chocolade koffieSchep de melkschuim op de koffie en rasp eventueel nog wat witte chocolade over de melkschuim.

Ik heb de Melitta Cremio gebruikt om melkschuim te maken. Een super fijn en klein apparaatje die niet alleen warm melkschuim kan maken, maar ook koud schuim (voor een ijskoffie bijvoorbeeld) en warme melk. Melkschuim maak je echt in een handomdraai met dit apparaat. Daarnaast is hij ook gemakkelijk schoon te maken. Kortom echt een aanrader als je net zoals wij gek bent op koffie met melk.Witte-chocolade koffie
Dit artikel is in samenwerking met Melitta

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken