zalm van de BBQ

Zalm van de barbecue

  • Hoofdgerecht

Zalm van de barbecue
Op zoek naar een lekker visrecept voor op de barbecue? Wat dacht je van deze zalm, gerookt op een cederhout plankje en heerlijk van smaak! We hebben de zalm bestreken met maple syrup en dat gaf een verrassend lekker resultaat. Dit is eigenlijk de eerste keer dat we vis op de BBQ hebben klaargemaakt maar dat is zeer goed bevallen en gaan we zeker vaker doen. Heb je nou geen barbecue of is het geen barbecueweer, dan gebruik je gewoon de oven.

Tijd: circa 30 minuten
Recept voor 2 personen

Benodigdheden: 

  • 2 zalmmoten
  • snuf zeezout en zwarte peper
  • ongeveer 4 eetlepels maple syrup
  • verse peterselie

Bereidingswijze:
Begin met het verwarmen van de barbecue tot een temperatuur van 250 graden. Ondertussen strooi je zeezout en peper over de zalm. Als de barbecue warm is dan leg de zalm op de huid op de barbecue. Laat de zalm 15 minuten bakken. Na 15 minuten bestrijk de zalm met een beetje maple syrup. Nog even 5 munten laten bakken en dan nog eenmaal bestrijken met Maple syrup en tot slot de verse kruiden erover en klaar!
zalm van de BBQ
Tip: De zalm wordt nog veel lekkerder als je deze bakt op een ceder hout (rook)plankje. Het plankje leg je een uur onder water. Als de barbecue warm is leg je het plankje er ongeveer 7 minuten op, dan draai je het plankje om en leg je de zalm er op en volg je het recept zoals hierboven beschreven.
Tip: Je kunt dit recept ook maken als je geen barbecue hebt of als het geen barbecue-weer is, gewoon in de oven! Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de zalm in ongeveer 20 minuten gaar. Bestrijk rond 15 minuten de zalm met maple syrup.
zalm van de BBQ
Zalm van de barbecue
Zalm van de barbecue

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *