Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakte limonade van geroosterde perzik

  • Drinken

Ondanks dat het in Nederland nog steeds niet echt zomer is geworden, hebben wij weer een lekker recept voor een drankje. Zomer of geen zomer dit is gewoon een heerlijke limonade. Simpel maar erg lekker!

Tijd: 10 min. + 25 min. in de oven
Recept voor 1 groot glas limonade of 2 kleinere glaasjes

Benodigdheden:

  • 4 perzikken
  • 1-2 theelepels suiker
  • dubbelfris/ crystal clear

Bereidingswijze:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Snijd ondertussen alle perziken in tweeën en leg de halve perziken op een bakplaat met de schil van de perzik naar beneden. Strooi over het vruchtvlees, en dus de bovenkant van de perzik, een beetje suiker. Verdeel 1-2 theelepels suiker over alle stukjes perzik. Tip: als je de perziken al zoet genoeg vindt, hoef je er niet persee suiker overheen te verdelen. Als de oven klaar is met voorverwarmen kunnen de perziken de oven in voor ongeveer 25 minuten.

Na 25 minuten zijn de perziken klaar en haal je deze uit de oven. Laat het afkoelen totdat je de perziken gewoon in je handen vast kan pakken. Haal voorzichtig de schil van de perziken af en doe daarna de perzik in de keukenmachine/blender/maatbeker.

Als je alle perziken schoongemaakt hebt, giet je er dubbelfris bij totdat de perziken net onder staan. Mix met de blender/keukenmachine/staafmixer net zolang totdat de perzik helemaal vermalen is en klaar is je perzik drankje!

Tip: in plaats van dubbelfris kan je bijvoorbeeld ook crystal clear of een ander fris drankje gebruiken.

Onze kookboeken