Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakte slush puppy

  • Drinken

Met dit heerlijke warm weer kan je wel een lekker koud en verkoelend drankje gebruiken. Dit recept voor je eigen slush puppy is dan ook zeker erg geschikt! Wij hebben zelf gekozen voor een slush puppy met de smaak framboos maar je kan natuurlijk ook een andere smaak limonadesiroop kiezen zoals citroen, aardbei, bosbessen en ga zo maar door! Je kan zelfs 2 smaken door elkaar doen.

Tijd: 10 min.
Recept voor 1 slush puppy

Benodigdheden:

  • 10-15 ijsblokjes
  • 80-100 ml limonadesiroop

Bereidingswijze:

Begin met het “verpulveren” van de ijsblokjes. Dit kan je bijvoorbeeld doen in de blender of als je dat niet hebt kan je de ijsblokjes ook in een zakje doen en dan tussen een handdoek leggen en ze dan bijvoorbeeld verpulveren met een deegroller. Dit duurt waarschijnlijk wel een stukje langer dan met de blender.

Als het in de blender ook niet echt lukt om de ijsblokjes klein te krijgen, kan je de siroop toevoegen en het nogmaals proberen.

Waarschijnlijk lukt het dan wel een stuk beter. Het kan zijn dat je het soms zelf een beetje moet doorroeren in de blender omdat de bovenste ijsblokjes niet verpulverd worden. Ga net zo lang door totdat de ijsblokjes helemaal klein geworden zijn. Als je de slush te zoet vindt, kan je eventueel nog een extra ijsblokje toevoegen of een scheutje koud water.

Tip: Drink de slush puppy snel op, want anders blijft er geen ijs meer over! 

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *