Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gezonde snack – zelfgemaakte notenrepen

  • Snacks

 photo IMG_7944_zps39d93b21.jpg

Zin in een lekkere en enigszins verantwoorde snack? Deze zoete notenrepen zijn lekker, snel te bereiden en kun je heel goed van te voren maken! In de koelkast blijven deze reepjes zeker 3 dagen goed. Ik sta altijd in de keuken als Jorrit aan het werk is. Het is voor hem dus altijd een verrassing wat er nou weer op tafel, in de koelkast of in oven staat. Ondanks dat Jorrit niet van noten houdt, vond hij deze notenreepjes heel erg lekker!

Recept voor 6 kleine reepjes
Tijd: 30 min.

Benodigdheden:

  • 30 gram roomboter
  • 6 eetlepels honing
  • 125 gram ongezouten noten (walnoten, pistache, cashewnoten enz)
  • eventueel lijnzaad

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 200 graden. Hak de noten fijn met een mes of met een keukenmachine. Smelt in een pannetje de boter met de honing. Laat het geheel vervolgens warm worden en laat het een paar minuten pruttelen.

 photo IMG_7925_zps02f601ef.jpg

Meng de fijngehakte noten met het honing-boter mengsel.

 photo IMG_7927_zps3df072bb.jpg

Leg een stuk bakpapier in een ovenschaaltje en schep hier het plakkerige notenmengsel op. Druk het geheel aan en zorg ervoor dat de laag niet te dun wordt.

 photo IMG_7930_zps6c7b9915.jpg

Zet de ovenschaal vervolgens voor circa 10-15 minuten in de oven. Als je de notenrepen hebt afgebakken, zet je ze in de koelkast om af te laten koelen. Op deze manier worden ze ook wat harder en makkelijker mee te nemen.

Neem de notenrepen mee in een bakje, stukje bakpapier/aluminiumfolie.

 photo IMG_7941_zpsb025c803.jpg

Onze kookboeken