5 tips voor een afwisselende lunch

 photo PicMonkeyCollage_zps3da03d8e.jpg

Ik vind het heerlijk om wat uitgebreider te lunchen en wat anders te eten dan een saaie boterham met pindakaas. En daarom heb ik mijn favoriete lunchtips op een rijtje gezet voor jullie. Geniet lekker mee met de recepten en laat je inspireren!

Een salade als lunch

Maak eens een lekkere salade als lunch. Een lunch is lekker en gezond als je niet een vette dressing over je salade doet. Probeer eens een salade met pasta, gekookte aardappel of rijst en maak meteen een grote hoeveelheid zodat je ook nog lekker voor de volgende dag een portie hebt.

 photo IMG_0858_zps51617fef.jpg

Kwark

Kwark is gezond, bevat weinig vet en veel eiwitten. Eet eens een lekker bakje kwark met vers fruit zoals frambozen, aardbeien, stukjes appel of blauwe bessen.

Slanke tosti

Wij zijn dol op een lekker broodje voor de lunch en zo gaat een tosti er bij ons ook wel in. Probeer eens deze slanke tosti met smeerkaas en kipfilet, super lekker!

 photo 490_g_zpsfc8661a6.jpg

Soep met groenten

Een lekker bakje soep, vinden wij heerlijk. Als lunch, als avondeten, met vlees of zonder vlees, wij vinden het allemaal lekker. Het voordeel van soep is dat je makkelijk een grote hoeveelheid kunt maken en het daarnaast vaak snel en simpel te bereiden is.

 

Omelet met groenten

Wat ik de laatste tijd zelf veel als lunch eet is een omelet boordevol met groenten. Meestal kopen we een zakje met voorgesneden groenten zoals prei, ui, wortel, courgette, mais of paprika. De groenten bakken we een paar minuten aan in een scheutje olijfolie, ondertussen klop ik een eitje op met een beetje melk en eventueel wat kruiden. Als de groenten zacht zijn, voeg ik het ei toe en na ongeveer 2 minuten is je lunch klaar.

Onze kookboeken

5 reacties op “5 tips voor een afwisselende lunch”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *