Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen #15 – 2018


Hallo allemaal. Het is maandag en tijd voor onze foto’s van de afgelopen week. We hebben weer wat lekkere recepten voor de website en kookboek nr 4 gemaakt. En verder hebben we weer eens kaasfondue gegeten, want het was Nationale Kaasfondue dag. Benieuwd? Kijk dan verder!

Wij steriliseren de flessen van Evi in de magnetron in een speciale bak. Op de één of andere manier was ik vergeten de bak (met flessen) eruit te halen toen ik onze oven ging voorverwarmen. Je kunt bij ons niet door het raampje van de oven kijken, waardoor ik dus niet doorhad dat die bak er nog in zat. Ik deed de oven open om mijn stokbroodje erin te schuiven, toen ik zag dat die bak er nog niet inzat. Gelukkig viel de schade mee en was er geen brand onstaan ofzo. Maar goed, we konden wel 2 nieuwe flessen kopen. Nadat het gebeurde hebben we de foto op Instagram geplaatst, en gelukkig hadden een heleboel van jullie wel eens hetzelfde meegemaakt 🙂
We wilden eigenlijk een stokbroodje afbakken om bij de rosti te eten, maar dat stokbroodje hebben we maar even laten varen. We hadden rosti gebakken met ui, ham en nog wat rauwkost erbij. De koelkast was vrij leeg en we hadden niet veel meer in huis.

Ik maakte een quiche lorraine met spek, ui en kaas. Mmm! Haha alleen niet veel van te zien, doordat de bovenkant bruin is geworden.
We aten weer eens pasta boursin, maar deze keer met tonijn. Wel eens lekker voor de verandering. Het is dit recept maar dan met een bakje boursin cuisine ipv roomkaas.

Evi is echt gek op brood en ze eet inmiddels twee boterhammetjes tijdens de lunch. Als iemand nog tips heeft voor hartig beleg voor Evi, horen we het graag 🙂

Vrijdag maakte ik, met hulp van Jorrit, 5 recepten voor ons nieuwe kookboek. Doordat we elke week vijf recepten maken, liggen we goed op schema.

Zaterdag ging ik met de dochter van een vriendin naar De drie Graefjes in Amserdam om te lunchen. We deelden een stukje rainbow cake en een club sandwich. Jammie jammie, erg lekker!

‘s avonds ging Jorrit met een vriend naar de show van Roue Verveer. De zaal zat helemaal vol en het was erg leuk!

Jorrit zei zondag tegen mij dat het nationale kaasfondue dag was (geen idee of dat echt zo was). Dat laat ik mij natuurlijk geen 2x zeggen, dus ‘s avonds dook ik de keuken in en zijn we lekker gaan kaasfonduen.

Het is zó gezellig met Evi, ze is super vrolijk en heel lief. Ze pakt heel vaak haar voetjes en nu steekt ze ook wel eens stiekem haar teentje in haar mond haha. Ze is inmiddels alweer 7 maanden, wat gaat de tijd snel!

Onze kookboeken