Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
achter de schermen

Achter de schermen #12 – 2019

achter de schermen
We laten je vandaag in het wekelijkse kijkje Ā achter de schermen weer zien wat we de afgelopen week zoal hebben gedaan en hebben gegeten. Kijk je mee?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: afgelopen week was helaas geen leuke week, Jorrit zijn opa is namelijk overleden. Hierdoor is het er sommige dagen bij ingeschoten om een fotootje te maken van het eten en hebben we naast werk en een uitstapje hier en daar vooral tijd doorgebracht bij familie.

Maandag, dinsdag en woensdag hebben we vooral veel gewerkt omdat we wisten dat het er de rest van de week niet echt van zou gaan komen. We hebben een aantal hele lekkere recepten gemaakt, dus houd de site in de gaten šŸ˜‰

Woensdagavond zijn Jorrit zijn broer en schoonzus uit Amerika overgekomen en hebben ze een aantal nachtjes bij ons gelogeerd. Op het menu die avond stond couscoussalade met feta, vegetarische kip en tzatziki.

Donderdag zijn we weer eens naar de Orchideeƫn hoeve geweest, want we waren er immers alweer een paar dagen niet geweest (haha!). Evi heeft zo langzamerhand het idee dat ze al deel uitmaakt van het personeel.

Donderdagavond hebben Jorrit en zijn broer voor de familie pannenkoeken gebakken.

Vrijdagochtend hebben we gezellig de zwanen gevoerd vanuit de tuin. Later die dag was het tijd om afscheid te nemen van Jorrit zijn opa.

Zaterdagavond hebben we gezellig met z’n drietjes gekaasfondued. Nadat we het fotootje plaatsten op Instagram kregen we veel vragen naar het recept en wat doop je er dan in? De kaas kwam gewoon uit een pakje. We hebben het wel eens zelf geprobeerd te maken, maar dat was niet echt een succes. Gelukkig hebben we via Instagram van iemand een recept gekregen voor kaasfondue dat erg goed zou moeten smaken, gaan we dus snel proberen! Verder vinden we het, naast brood, lekker om paprika, bloemkool, aardappel(kroketjes), gehaktballetjes, appel en wortel in de kaas te dopen.

Zondag zijn we sinds tijden weer eens naar Amsterdam geweest. We hebben lekker een stukje gewandeld en nog laarsjes gekocht voor Evi. Jorrit is de vorige laarsjes namelijk vergeten mee te nemen bij de Orchideeƫn hoeve een week eerder.

En bij een bezoekje aan Amsterdam hoort een bezoekje aan Jorrit zijn favoriete eettentje. In het folie zit een heeeeeerlijke burrito en zelf had ik een salade.

Dat was het weer, tot volgende week!

Onze kookboeken