achter de schermen

Achter de schermen #26 – 2019

achter de schermen
Zoals iedere maandag laten we ook vandaag weer in het wekelijkse kijkje achter de schermen zien wat we zoal hebben uitgespookt afgelopen week. Het hoogtepunt van afgelopen week was dat ons nieuwe kookboek eindelijk te reserveren is, oh en dat er eindelijk weer gras in de tuin ligt.

Om maar gelijk met het belangrijkste van afgelopen week te beginnen: ons (nieuwe) eerste kookboek is vanaf afgelopen donderdag te reserveren! Er zijn al enorm veel mensen die een exemplaar hebben gereserveerd, super tof en onwijs bedankt!! Mocht je nog geen exemplaar hebben gereserveerd, doe dat dan vooral alsnog zodat je er zeker van bent dat het boek eind augustus op de deurmat ploft!Maandag stond ook in het teken van het kookboek. De recepten zijn allemaal gemaakt en gefotografeerd, maar het uitwerken van de recepten, het uitzoeken en bewerken van de foto’s moest wel nog gebeuren. En dat is nog het meeste werk. Dus de hele dag met de ventilator aan achter de computer gezeten. ’s Avonds nog even snel een lekkere pastasalade in elkaar gedraaid. Ik vind pastasalades echt ideaal om met echt warm weer op tafel te zetten, snel klaar en je hebt toch wat lekkers. Ook zin in een pastasalade? Klik hier.

Dinsdag stond in het teken van het maken van nieuwe recepten voor de website. Er komt binnenkort ook weer een lekker Airfryer recept online, hier alvast een voorproefje.

Vanwege de hitte afgelopen dinsdag hadden we een mooi excuus om een iets langere pauze in te lassen. En aangezien Evi bij de gastouder was besloten we het er maar even van te nemen en zijn we met zijn tweetjes gaan lunchen. Dat was lang geleden zeg! Wat ook al jaren niet meer was voorgekomen, Jorrit die een broodje carpaccio bestelde. ‘Vroeger’ was het bijna niet nodig om de kaart te bestuderen en bestelde Jorrit standaard overal een broodje carpaccio, maar de laatste keer dat hij een broodje carpaccio had gegeten is hij er nogal ziek van geweest. Gelukkig was het broodje van dinsdag heel goed binnen te houden.

Na het lunchen gingen we weer verder met waar we gebleven waren, recepten maken. ’s Avonds slingerde we de BBQ aan om even wat burgertjes te bakken.


HAP!

Ook woensdag werd er weer gekookt voor de site. Maar er werd ook weer eens gebakken, zie hier:

Donderdag heeft Jorrit geholpen met de verhuizing van zijn oma. Ik ben met Evi op pad gegaan naar Ikea om nog wat spulletjes te scoren voor onze vakantie. Vrijdag is ons zonnescherm eindelijk opgehangen. En wauw wat geeft dat gelijk een gezellige sfeer! Plus nu kunnen we eindelijk ’s middags eens beetje fatsoenlijk buiten eten zonder dat we zelf en alles dat op tafel staat smelt.

Terwijl het zonnescherm werd opgehangen en Jorrit aan het werk was, zat ik met Eef bij de kapper.

Vrijdagavond en zaterdag is Jorrit met een vriend druk bezig geweest met de tuin. Eindelijk hebben we weer gras! Daan (mocht je dit lezen) nogmaals bedankt!!

Tadaaaa, ons grasveld! Nu flink sproeien en…. twee weken niet op lopen. Nou dat laatste is zoals je ziet alvast niet geluk!

Zondag ben ik met de dochter van vrienden naar Walibi geweest en Jorrit ging met Evi op pad. Ik vond het verbazingwekkend rustig in Walibi voor een mooie zonnige zondag.

Het uitstapje van Jorrit verliep iets minder vlekkeloos haha. Eenmaal aangekomen in Laren bleek Evi onderweg een grote boodschap te hebben gedaan. Dus verschonen zou je zeggen… klopt maar dan moet je wel een luier meenemen! Dus snel naar de supermarkt om de hoek maar die was uiteraard nog een tijdje dicht… Shit, letterlijk! Dus even snel de hertjes gevoerd en vliegensvlug weer naar huis.

Onze kookboeken

1 reactie op “Achter de schermen #26 – 2019”
 • Hoi,
  Gefeliciteerd met jullie boek.
  Wat een leuk weekje om te lezen. Ik moest zo lachen om het dierenpark verhaal met Evi die een grote boodschap gedaan had. Ik had wel met Jorrit te doen. Ik denk dat zijn gezicht een daalder waard was toen hij tot de ontdekking kwam dat hij geen luier mee had. 😂😂😂 Arme Jorrit.
  Wel vreemd idd dat Walibi zo rustig was idd.
  Pastasalade is voor mij het ultieme warme weer voedsel! Het i lekker, voedzaam en vult echt goed zodat je weer even door kunt. Heerlijk. Lust ik elke dag wel. Ook leuk om te doen, als je restjes ongekookte pasta hebt, die bijelkaar doen voor een pasta salade of een Italiaanse soep op koudere dagen.
  Tot een volgende keer maar weer.
  Hartelijke groetjes en een kusje voor Evi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *