Achter de schermen #39 – 2019


We blikken vandaag weer terug op wat we afgelopen week hebben uitgespookt. Zo stonden we de eerste kerstgerechten te maken, is er in huis geklust en hebben we een luie zondag achter de rug. Kijk je mee?

Zoals gewoonlijk ging maandag de wekker iets na zevenen, bracht ik Evi rond half negen naar de gastouder en doken we vervolgens samen achter de computer om er pas tegen een uur of vier weer achter vandaan te komen. De computerdagen zijn niet perse favoriet, maar het hoort erbij. Oh we hadden tussendoor wel nog een lekker lunchgerechtje gemaakt.

Dinsdag hebben we wel bijna de hele dag in de keuken doorgebracht. Dat zijn de betere dagen! In de middag Evi weer opgehaald van de gastouder en lekker samen met de hond gewandeld.

En in de plassen gesprongen!

Woensdag heb ik met een vriendin lekker gekookt en is Jorrit met Eef de hort op gegaan. Ze zijn naar Amsterdam geweest. Een rondje Bijenkorf en dus even langs de boekenafdeling.

Een bezoekje aan een of ander gek museum, was niet perse de moeite waard…

En het dagje werd afgesloten met een lekker taartje bij de Drie Graefjes.

Ondertussen stond ik zoals gezegd in de keuken weer een boel lekkers te maken. Eind van de dag verdelen de vriendin en ik het eten zodat we allebei niet in de avond ook nog moeten koken. Al is het eten dat wordt meegenomen meestal direct bij thuiskomst op, dat krijg je met twee hongerige pubers haha. En wij krijgen dan vervolgens de feedback of het gesmaakt heeft, altijd fijn!

Donderdag was het Jorrit zijn beurt om te werken terwijl ik Evi onder mijn hoede nam. De eerste kerstrecepten stonden op het menu.

’s Middags weer een rondje met de hond. Eef wil niet in de wagen, maar lopen wil ze ook maar een klein stukje… En dan is het opeens ‘papa nekkk, papa nekkk’.

Het avondeten die dag ging niet helemaal volgens plan, haha. Broodjes aangebrand en ook de visburger was iets te donker geworden. Dus het was uiteindelijk een beetje een droevige maaltijd geworden.

Vrijdag eerst wat mailtjes zitten beantwoorden, wat social media dingen gedaan en daarna is Jorrit aan een klusje begonnen. Het ophangen van twee zwevende planken in de keuken. Maar dat klusje bleek later toch een flinke klus, haha. Hij had zich er enigszins op verkeken. Het is ook niet helemaal goed gegaan, maar beetje plamuur en een likje verf en je ziet er niks meer van!

Evi heeft ook haar steentje bijgedragen tijdens het klussen.

Maar superblij met het resultaat! Nog wat aankleding scoren en dan is het koffiehoekje klaar.

’s Avonds heb ik lekker lasagne gemaakt. De laatste keer dat dit op tafel stond heeft Eef er lekker van zitten smullen. Dit keer wilde ze niet eens proeven… Avondeten is soms nog wel een dingetje helaas. En vraag me niet waarom, maar we scheppen de lasagne meestal op met een kaasschaaf 😛 
Zaterdag heb we wat uitstapjes buiten de deur gedaan, niet echt iets bijzonders. En ’s avonds hebben we gezellig met z’n drieën sushi gemaakt.

Gisteren was het weer knap beroerd, dus hebben we lekker de hele dag thuis gespeeld en ja, het is bijna niet te geloven, gelezen. Jorrit had tot een paar maanden terug nog bijna nooit een boek aangeraakt, behalve ons eigen kookboek en een paar studieboeken, maar sinds een tijdje leest hij dus boeken. Oh en de kleur op de muur heet kiezelgroen 😉 We kregen zoveel vragen over de muur nadat we een foto op Instagram hadden geplaatst, dus dit scheelt je misschien weer een berichtje/mailtje typen.

Dit is het boek dat Jorrit nu aan het lezen is en dat hij maar met moeite even opzij kan leggen.

Na het middagdutje nog lekker even zitten snacken met z’n drietjes en ’s avonds aten we de rest van de lasagne die nog over was van twee dagen eerder.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *