Achter de schermen #47 – 2019


Zoals iedere maandag is het ook vandaag weer tijd voor het kijkje achter de schermen. We laten je zien wat we zoal hebben gedaan de afgelopen week, eindelijk weer eens naar Amsterdam geweest, een rondje Bataviastad en Jorrit zijn verjaardag. Kijk je mee?

Zoals gewoonlijk brachten we Evi op maandag weer naar de gastouder. Daarna doken we weer achter de computer om foto’s te bewerken, content te maken, reacties te beantwoorden, mail weg te werken en nog wat andere klusjes. Meestal is de maandag een vrij saaie, maar wel hele nuttige, dag. Ook was het weer eens tijd om ons laatste kookboek in het zonnetje te zetten. Sinterklaas is weer in het land en waarschijnlijk op zoek naar leuke cadeautjes voor pakjesavond, wij helpen de Sint graag een handje. Dus voor de Sint die nog een leuk presentje voor de echte kookliefhebber zoekt:


We hadden ook nog wat overrijpe bananen liggen, dus maar even een hele lekkere banoffee bananenbrood gebakken. Dit recept komt binnenkort online!

Op dinsdag doen we meestal ook behoorlijk wat computerwerk, maar dat wisselen we dan wel af met koken. Zo stond Jorrit afgelopen dinsdag een lekker Oud & Nieuw hapje te maken en goulashsoep. Voor het Oud & Nieuw hapje was Jorrit bezig geweest met tortellini, en als er iets is waar hij gek op is dan is het wel ‘kale tortellini’, en dan natuurlijk wel de variant met kaasvulling. Dus als tussendoortje stond er tijdens het uitwerken van het recept een schaaltje tortellini op het bureau.

Woensdag ging Eef weer naar de peuterspeelzaal. Dat ging gelukkig weer helemaal zonder tranen en ze heeft het erg naar haar zin gehad. Daarna zijn Eef en Jorrit nog wat boodschapjes gaan doen terwijl er thuis weer flink gekookt werd. Er zijn nog wat kerstrecepten gemaakt, wat hapjes en al een paar dingetjes voor in het nieuwe jaar.


’s Avonds mocht Evi voor het eerst haar schoen zetten. Hartstikke leuk die schoenen en die laarzen, maar het moesten perse sloffen worden. Prima!

Donderdag moest er naast knuffelen met de hond nog het een en ander gebeuren voor de website. Voor een leuke samenwerking gingen we aan de slag met onder andere champignons.

Avondeten is Evi alles behalve dol op. Het enige wat erin gaat als zoete koek zijn pannenkoeken, poffertjes en patatjes.. Toen we onze aardappelschotel met bloemkool op tafel zette hadden we dan ook niet verwacht dat Evi haar bord helemaal leeg zou eten. Maar dat gebeurde toch!

Vrijdag zijn we even naar Amsterdam geweest om wat taart in te slaan voor Jorrit zijn verjaardag.

En zo kwamen we al een hele tijd niet meer in Amsterdam en zo kwamen we er opeens twee dagen achter elkaar. Want ook zaterdag zijn we naar Amsterdam geweest omdat we nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe stoel voor in de woonkamer. En onze missie is geslaagd, we hebben een stoel besteld. Nu nog ongeveer 10 weken wachten.. En aangezien we heel dichtbij ons favoriete frietzaakje waren, tussen de middag maar even een lekker frietje gegeten.

’s Middags moest er weer schaatsen gekeken worden en na het eten hebben we nog even een rondje door Bataviastad gelopen.

En gisteren was het feest! Want Jorrit is gisteren 30 geworden. Eerst gezellig in pyjama naar beneden cadeautjes uitpakken en lekker ontbijten.

En van eind van de ochtend tot een uur of half 8 ’s avonds hebben we visite over de vloer gehad.

Lekker veel taart en hapjes gegeten en club sandwich als avondeten.

Onze kookboeken

5 reacties op “Achter de schermen #47 – 2019”
 • Vivian

  Proficiat met je 30ste verjaardag Jorrit. 🎂🎈🎂🎈.
  Het zijn weer leuke foto’s op jullie site. Geniet lekker!

 • Hoi,
  Jorrit alsnog van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal. Want tja…30 is toch weer een mijlpaal in je leven. Je sluit je twintiger jaren af. Toch iets omgeven bij stil te staan. Wel gezellie om op Zondag jarig te zijn. Kun je op gemakje ontbijten en je hebt lekker de tijd voor je visite. Nou ik hoop dat je een fijne dag had, maar dat zal wel aan de foto’s te zien. Nog vele goede en gezonde jaren toegewenst!
  Hartelijke groetjes en een kusje voor Evi.

  • Lekker en Simpel

   Hoi Marja, Super bedankt voor de felicitaties! Ja dat is zeker wel even een mijlpijl, zag er ook wel een klein beetje tegenop gek genoeg om mijn twintiger jaren achter me te laten. Groetjes terug van ons drietjes 😉

 • Hylke

  Gefeliciteerd met je verjaardag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *