Achter de schermen #47

Goedemiddag! November en december zijn voor ons de drukste maanden van het jaar. We zijn druk in de weer met het maken van lekkere en simpele kerstgerechten voor jullie. Daarnaast was Jorrit afgelopen dinsdag jarig (26 jaar!) en vierden Jorrit zijn opa en oma hun 60jarige jubileum. Benieuwd wat wij verder gedaan en gegeten hebben? Kijk dan snel verder.

Zondag hadden we allebei een drukke dag (Jorrit was de hele dag op pad en ik was aan het werk voor Lekker en Simpel), dus ’s avonds bestelden we tapas: mini hamburgertjes, brood met aioli, carpacciorolletjes, krieltjes en gefrituurde snackjes.
IMG_2156
Zondagavond kwamen Jorrit zijn ouders langs. Jorrit zijn moeder had gevulde speculaas gemaakt met daarop “100” ter ere van onze 100.000 likes op Facebook. IMG_2158
Maandagavond aten we tomatensoep met stokbrood en zelfgemaakte croutons.IMG_2177
Dinsdag was Jorrit jarig en moest hij ook al vroeg naar zijn werk (om half 8 ging hij de deur al uit). Dus het werd een vroeg ontbijtje.
IMG_2179
’s avonds gingen we naar Jorrit zijn ouders waar zijn broer en zijn opa en oma ook waren.
IMG_2181
We aten mama’s pastasaus (die ik had gemaakt) met stokbrood en kruidenboter. Erg lekker!
IMG_2186IMG_2189
Jorrit zijn moeder had zelf appelkruimeltaart gemaakt, die erg goed smaakte.IMG_2191
Woensdag heb ik samen met Yorien de hele dag in de keuken gestaan. We hebben alvast 7 kerstgerechten gemaakt die binnenkort dus online komen. Beer die vond het allemaal reuze interessant 😉
IMG_2204
IMG_2207
Als je de hele dag in de keuken hebt gestaan, dan ben je ’s avonds best wel moe. Dus ’s avonds aten we lekker en simpel, namelijk: flammkuchen broodjes.
Schermafbeelding 2015-11-30 om 11.27.34
Donderdagavond ging Jorrit uiteten met zijn collega’s. Ik had niet veel inspiratie voor het avondeten en ik maakte uiteindelijk een soort rostischotel met aardappel, paprika, ui en broccoli. Het smaakte prima!
IMG_2253
Vrijdagavond kookte Jorrit, jeeeeh! Hij maakte heel simpel (maar toch gewoon lekker) wraps met gehakt.
Schermafbeelding 2015-11-30 om 11.28.20
Zaterdag gingen we rond 10.00 uur al op pad. Jorrit zijn opa en oma zijn op 30 november 60 jaar getrouwd en daarom hadden Jorrit zijn ouders een huisje in Arcen, Limburg gehuurd waar ze de hele week vertoeven. Wij gingen ook naar het huisje toe voor een dag. Het was wel een flinke rit, we zaten ruim 2 uur in de auto. Maar dat was niet erg, want Beer was mee en het was heel gezellig.
IMG_2262
’s avonds gingen we in Arcen uiteten. We kregen eerst een amuse: zalm tartaar.
IMG_2265
Vervolgens was mijn voorgerecht tomatensoep.IMG_2267
En Jorrit had carpaccio.
IMG_2268
Vervolgens had Jorrit als hoofdgerecht: ravioli met spinazie en basilicum.
IMG_2270
En ik had tongfilet. Vervolgens zat iedereen zo vol, dat er geen toetje meer bijpaste. Zaterdagavond reden we nog terug naar huis en kwamen we na 12en weer aan.
IMG_2272
Zondag stonden Jorrit en ik samen in de keuken om een filmpje te maken. We maakten een heel lekker kerstgerecht. Dit gerecht komt binnenkort natuurlijk op Lekker en Simpel. Dus nog even geduld 🙂
IMG_9014
En ja: ’s avonds aten we weer eens kaasfondue. Deze keer hadden vrij simpel met stokbrood, aardappels en kruidenboter. We probeerde trouwens een nieuwe ‘kaasfondue’ uit van de AH en dat is écht onze favoriet tot nu toe. Wij houden zelf niet zo van wijn in de kaasfondue, dus wij hebben melk gebruikt in plaats van wijn. En mmm de smaak was echt heel lekker!
IMG_2275

Onze kookboeken

3 reacties op “Achter de schermen #47”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *