achter de schermen

Achter de schermen week 20 – 2020

achter de schermen
We nemen je vandaag weer mee en laten je zien wat er in huize Van Daalen Buissant des Amorie nog meer gebeurde naast koken en werken aan de website. Zo werd er een leuke video opgenomen en flink in de tuin geklust. Kijk je mee?

Afgelopen maandag was het even wennen geblazen aangezien Evi weer voor het eerst in dik twee maanden tijd naar de gastouder ging. En de enige die moesten wennen waren wij zelf, Evi niet, die had er hartstikke veel zin in. We zaten zo in een ritme inmiddels met Evi alle dagen om ons heen, dat het een beetje onwennig voelde dat we opeens de hele dag konden werken haha. Maar ergens heel stiekem ook wel fijn. Afgelopen maandag zaten we dan ook de hele dag achter de computer, er was meer dan genoeg te doen aangezien er toch in de weken tijd wel een en ander was blijven liggen. Na de lunch hadden we nog een videobel afspraak met onze webbouwer om de nieuwe site helemaal door te spreken en plannen te gaan maken voor de livegang binnen nu en een paar weken. Spannendddd!

Ook de volgende dag ging Evi weer met veel plezier naar de gastouder. Ondertussen werd er thuis gewerkt achter de computer, maar stonden we ook in de keuken om een leuke video op te nemen. We zijn namelijk aan de slag gegaan met een video voor Instagram waarin we een lekkere pasta bowl bereiden. De video kun je hier vinden. En we gaan nog meer video’s maken voor Instagram, dus volg ons daar gerust als je het leuk vindt šŸ˜‰ Vinden wij ook leuk! Het recept voor de pasta bowl komt later ook op de website!

Als het mooi weer is maken we op maandag en dinsdag nog even een lange wandeling met de hond voordat we Eef weer ophalen. Even een beetje lichaamsbeweging na al dat stilzitten achter de computer.

Woensdag ging Evi weer voor het eerst naar de peuterspeelzaal, ook dat ging zonder problemen. Ā Jorrit heeft haar eind van de ochtend weer opgepikt en is daarna even doorgereden naar Bataviastad aangezien hij echt heel hard nieuwe broeken nodig had. Ondertussen werd hier thuis druk gewerkt aan weer een nieuwe voorraad recepten voor de website.

Woensdag kwam ook ons nieuwe koffiezetapparaat binnen. Aangezien we op Instagram mega veel vragen kregen over het apparaat, zullen we de meest gestelde vraag maar alvast beantwoorden (‘welk apparaat is dit?’), het is de Philips LatteGo 3200. Dat wordt genieten tijdens ons dagelijkse koffiekwartiertje.

Donderdag stond er een bakdag op de planning, er moesten weer een aantal nieuwe recepten gemaakt worden voor het nieuwe kookboek. Maar al snel kwamen we erachter dat er geen eieren meer in huis waren. Dus Jorrit en Eef zijn snel de auto in gesprongen om eitjes te halen bij de eierautomaat.

Nog bijna dagelijks wordt er hier gevraagd ‘mogen we pickpicken’ picknicken dus. Afgelopen donderdag was het weer zover, we gingen picknicken in de tuin. Helaas stond er een fris windje dus heel aangenaam was het niet.

Na de picknick kakte we allebei aardig in, de energie was even ver te zoeken.Ā Uiteindelijk zijn toch nog even de keuken in gegaan.

Verder ontvingen we die dag een boel pakketjes, waaronder een pakketje met burgers met oesterzwam. Een nieuw product dat bij de Jumbo verkocht wordt. Aangezien we nog niet echt een idee hadden wat we moesten eten, kwam dat pakketje als geroepen. Die avond aten we dus hamburgers. Jorrit was vooraf een beetje sceptisch, oesterzwam…??! Maar ze waren verrassend lekker geworden!


Vrijdag is Jorrit naar de kapper gegaan, dat werd langzaam aan hard nodig ook. Ondertussen hebben Eef en ik een beetje gerommeld in en om het huis.

Het weekend was druk, Jorrit heeft eerst in de tuin geklust bij vrienden en de volgende dag hebben we in onze eigen tuin geklust. Gelukkig was er tussendoor zo nu en dan ook nog even tijd om van het zonnetje te genieten. Gisterenavond hebben we het weekend afgelosten met een lekker patatje. We kregen via Instagram de tip dat ze in Ermelo bij een andere frietzaak dan waar we normaal komen, hele lekkere patatjes zouden hebben. Dus wij erheen en inderdaad, de friet van snackbar Dixy was heerlijk.

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *