Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 20 – 2021

Er zit alweer een week op, dus tijd voor een nieuw kijkje achter de schermen. We laten weer zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt. Met als hoogtepunt de make-over van ons tropische hoekje in de tuin. Kijk je mee?

Maandagmorgen begon natuurlijk weer extreem vroeg… Melle werd rond half 4 wakker, kreeg wat te eten en kwam daarna maar weer moeilijk in slaap. Gelukkig daarna nog een uurtje kunnen slapen voordat onze andere wekker de kamer binnen kwam stormen. Aangezien de vakantie erop zat, was het niet veel later tijd om Evi naar de gastouder te brengen. Eenmaal weer thuis, lag Melle lekker op bed en konden wij aan de slag met het opnemen van een video voor Instagram. Toen dat erop zat, moest er nog een en ander aan gesleuteld worden en voor het einde van de ochtend moest er ook nog een opdracht opgestuurd zijn. Uiteindelijk om 11:59u ging de mail eruit, het leek wel een scene uit een actiefilm waarin een of andere superheld de laatste seconde nog net de bom onschadelijk maakt haha.

Vervolgens konden we weer verder met het ‘gewone werk’, uitwerken van recepten en het een en ander inplannen. Daarna was het tijd om Eef weer op te halen, te eten, spelletjes te spelen, Melle naar bed te brengen (want Eef was uiteindelijk onverwachts uit logeren) en de hond uit te laten. Zodra dat alles gedaan is en we nog een paar uurtjes voor onszelf hebben, drinken we eerst altijd samen even een klein kopje koffie met wat lekkers.

De volgende dag…. het hoogtepunt van de week! We hadden besloten om een hoekje in onze tuin waar we eigenlijk niet veel mee deden, een make-over te geven. Het moest een beetje een tropisch hoekje worden. En wat hoort er bij iets tropisch?! Juist, lekker warm water. Dinsdag werd eindelijk onze spa(/jacuzzi) geplaatst! Het ging niet helemaal soepel, maar hij staat.

Verder hebben we die dag nog een hoop recepten uitgeschreven, heel vaak gekeken of het water al op temperatuur was en even snel Spaghetti Aglio e olio gemaakt. ‘s Avonds nog een laatste keer gekeken of we al in het bad konden, maar het water was pas 24 graden, jammerdebammer.

Je moet het geluid even wegdenken hahaha.

Woensdagochtend was het eerste wat Jorrit deed even de temperatuur van het water checken, en ja hoor… 40 graden?!?! Oeps, beetje teveel van het goede. Daarna was het tijd om Evi naar de peuterspeelzaal te brengen en wij doken de keuken om weer nieuwe recepten voor de website te maken. Toen alles was gefotografeerd en uitgewerkt, was het Evi die als eerste een duik nam in de spa. ‘s Avonds waren wij dan ook eindelijk aan de beurt.

Op hemelvaart hebben we lekker lang in pyjama rondgelopen, koekjes afgebakken, nog wat gewerkt en uiteraard nog even ‘gezwommen’.

‘s Middags zijn Eef en ik nog even naar het tuincentrum geweest.

Vrijdag moest de auto naar de garage, hebben we nog wat laatste klusjes gedaan voor de website voor die week, had Evi een vriendinnetje te spelen, heeft Jorrit lekker bolognesesaus gemaakt, kwamen Jorrit zijn ouders eten en zijn we nog even naar een speeltuintje gefietst.

Het weekend is er gemountainbiket in de Hoge Vuursche, is er gebadderd, pianogespeeld, gewandeld, voetbal gekeken en sliep Melle voor het eerst in weeeeeeeken weer eens een nachtje door!

Onze kookboeken