Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 27 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We laten je ook deze week weer zien wat we de afgelopen dagen zoal hebben uitgespookt. Van een dagje samen op stap, het maken van nieuwe recepten tot de eerste uitruk vanuit huis en een kopje koffie buiten de deur. Kijk je mee?!

Maandagmorgen, nadat we de kleintjes hadden weggebracht, gingen we snel op de computer aan de slag om de hoognodige dingen voor die dag te doen. Rond een uur of 10 sloten we de computers af en gingen we even gezellig saampjes naar Amsterdam. Daar hebben we lekker een burrito en een burrito bowl gehaald om te vieren dat Jorrit was geslaagd voor de opleiding. Het was echt mega lang geleden dat we met z’n tweeën iets leuks hebben gedaan, dat smaakte wel naar meer.

Halverwege de middag weer richting huis om Eef van school te halen en Melle op te pikken bij de gastouder. Eef ging uiteindelijk bij een vriendinnetje spelen, dus Melle opgepikt en even doorgereden voor de weekboodschappen. Daarna Eef opgehaald, lekker gekookt en de kids nog even in bad gedaan. Jorrit heeft nog een ommetje hardgelopen en daarna hebben we nog wat tv gekeken.

De volgende dag was er genoeg te doen wat werk betreft, dus we hebben eigenlijk de hele dag in het kantoor doorgebracht. Dinsdag hebben we overigens ook eindelijk bekend gemaakt dat we alweer een aantal maanden in het geheim bezig zijn met een nieuw kookboek! Aangezien Lekker en Simpel sinds begin dit jaar tien jaar bestaat, hebben we er een feestnummer van gemaakt. In het het nieuwe boek Lekker en Simpel 10 jaar vind je de favoriete recepten die het afgelopen decennium op de website zijn verschenen. Je kunt het nieuwe boek hier alvast reserveren!

Eind van de middag had Jorrit nog pianoles, de laatste les voor de vakantie, en daarna moesten er weer pannenkoeken worden gebakken.

Woensdag werd er gekookt en hebben we weer een aantal hele lekkere nieuwe recepten gemaakt! Verder heeft Jorrit nog een ommetje gefietst (inclusief lekke band) en ben ik ‘s avonds nog naar yoga geweest.

Donderdagochtend moesten alle bestanden voor het nieuwe boek ingeleverd worden bij de uitgever. Dus ik was druk om de laatste puntjes op de i te zetten. Om te zorgen dat ik even ongestoord kon doorwerken ging Jorrit even met Melle een ommetje fietsen en ook nog langs de kinderboerderij. Eind van de ochtend kwamen de mannen terug voor een bak koffie en een broodje.

Tijdens het maken van de koffie zag Jorrit opeens een alarmering voor een herbezetting van de kazerne. Binnen 10 tellen zat hij in de auto richting de kazerne. Daar aangekomen stonden er al een hoop collega’s en net toen ze een kop koffie wilden pakken ging het kazerne alarm af en kwam er een brandmelding binnen. Jorrit zijn eerste uitruk na het behalen van de opleiding en ook nog eentje vanuit huis. Foto van AS media. ‘s Avonds ging Jorrit uiteten met alle jongens van de opleiding en thuis stond er een bezorger met sushi voor de deur, jammie!

Vrijdag hebben gebak gehaald op Urk. Ook gelijk onze laatste spaarzegels ingeleverd. Wat is de spaaractie ontzettend snel gegaan zeg!

Daarna hebben we Eef tussen de middag uit school gehaald, lekker geluncht, Evi weer naar school gebracht, wat gewerkt en in de tuin gerommeld. Die avond had Jorrit dienst in Almere en ik had Evi gezellig te logeren. Het was een beetje een onrustige nacht thuis, want Eef werd die avond niet lekker. In Almere verliep de nacht een stuk rustiger.

De volgende dag was Eef nog ziek, heeft Jorrit een rondje gefietst en is daarna met Melle nog even naar de kazerne gereden. Terwijl Eef op de bank lag en de mannen op pad waren, bakte ik een lekkere bananencake.

Zondagochtend zijn we een stukje gaan fietsen en hebben we een kopje koffie gedronken bij een hele leuke kas hier vlakbij. Erg gezellig! Verder nog wat in de tuin gewerkt, pianogespeeld, gesport en lekker geluierd. Gelukkig ging het met Evi alweer een heel stuk beter!

Onze kookboeken