Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 38 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – Het was me een weekje wel, een week die vooral in het teken stond van de brandweer, brandweer en nog meer brandweer. Verder hebben we nog wat gewerkt en…. kwam ons nieuwe kookboek uit! Kijk je mee?

Maandagmorgen nadat het ontbijt lekker op de fiets richting school. Jorrit bracht Melle naar de gastouder en daarna hebben we zo ongeveer de hele dag achter de computer doorgebracht. Ik heb tussendoor nog even de wekelijkse boodschappen gedaan en eind van de middag stond Jorrit achter het fornuis om even snel een bordje bami te maken.

Na het eten vertrok Jorrit richting de kazerne, bracht ik de kleintjes naar bed en heb daarna beneden de boel nog een beetje opgeruimd. Rond een uur of half 11 was Jorrit thuis en konden we gelijk door naar boven.

De volgende morgen bracht Jorrit Eef naar school en Melle bleef een dagje thuis. We zijn even naar de bakker gereden voor wat brood en daarna heeft een van ons nog wat op de computer gedaan en de ander een wandeling gemaakt met Melle. Tijdens Melle z’n middagdutje konden we allebei nog even aan het werk, de een in de keuken en de ander achter de computer.

Dinsdag was ook de dag dat ons nieuwe kookboek is uitgekomen! Lekker en Simpel 10 jaar ligt vanaf nu dan eindelijk in de winkel. Na maanden op de computer in het geheim aan het boek te hebben gewerkt is het toch elke keer weer zo super gaaf om dan eindelijk een echt boek in handen te hebben. We zijn zo super blij met het eindresultaat, het boek ziet er echt prachtig uit al zeggen we het zelf.

Helaas ging het bij Bol.com niet helemaal van een leien dakje met het uitleveren van de gereserveerde kookboeken… Dat is voor ons, maar vooral voor iedereen die het boek al een tijd geleden heeft gereserveerd, wel even flink balen. Hopelijk heeft iedereen inmiddels de boeken binnen en mocht je niet hebben gereserveerd, vandaag besteld is (als het goed is) morgen in huis! Bestellen kan onder andere hier: Lekker en Simpel 10 jaar.

Eind van de middag werden er pannenkoeken gebakken en daarna ging Jorrit weer richting de brandweerkazerne.

Woensdagochtend ging Jorrit naar de brandweer voor een aantal sporttesten. Ondertussen brachten Melle en ik Evi naar school en heb ik daarna samen met een vriendin wat gekookt voor de website en ondertussen Melle een beetje vermaakt. ‘s Middags kwam Jorrit met een paar collega’s thuis en hebben ze nog even een tijdje in de tuin gezeten en een hele cake, die net vers uit de oven kwam, in een keer opgegeten. Ondertussen kwam er nog een vriendinnetje bij Eef spelen en was ik bezig om een lekkere bowl te maken. Na het eten, je raadt het al, ging Jorrit naar…..

De volgende ochtend brachten we de kleintjes weer weg en kropen we zelf weer achter de computer. Achterin de ochtend kwamen Jorrit zijn ouders nog langs met gebak, want donderdag waren we vier jaar getrouwd! Niet lang daarna moest Jorrit ervandoor voor een afspraak bij de brandweer. Ondertussen ben ik verder gegaan met dingen uitwerken, foto’s bewerken en meer van dat soort klusjes. Die avond, niks geen romantisch dinertje met zijn tweeën, want Jorrit had dienst.

Vrijdag was er eindelijk een dagje zonder brandweer. We hebben even samen een boodschapje gedaan, lekker gewerkt en ‘s avonds samen een hapje gegeten toen de kinderen op bed lagen. Even rustig, met z’n tweetjes voor de tv. Ook wel eens lekker, zeker nu het eten met Melle elke keer een behoorlijke uitdaging is. Zodra meneer aan tafel zit is het eerste wat hij doet zijn bord met alles erop en eraan op de grond sodemieteren…. Daar sta je dan de hele tijd voor in de keuken.

Zaterdag zijn we tussen de buien door nog even gaan kijken bij de open dag van de brandweer in Huizen. Op de terugweg zijn we nog langs de theetuin in Eemnes gereden voor een taartje en een tosti. Dat was wel even heel gezellig.

Terwijl Melle op bed lag ging Jorrit aan de slag met het maken van pizzadeeg. We hadden nog een flink pizzapakket staan dat we eerder hadden gekregen van Boska. De pizza’s waren erg goed gelukt!

De volgende morgen was Jorrit alweer vroeg de hort op. Thuis hebben we lekker geknutseld, spelletjes gespeeld en kwam ons nichtje nog gezellig spelen.

Onze kookboeken