Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 49 – 2022

Nieuw kijkje achter de schermen – We nemen je mee in onze avonturen van afgelopen week. Van pakjesavond, nieuwe recepten maken tot de eerste werkdag en pietenzwemmen. Kijk je mee?!

De week begon zoals eigenlijk iedere week, behalve dat Evi een studiedag had. Er moest wel gewoon gewerkt worden, dus om beurten hebben we wat tijd achter de computer doorgebracht. Verder zijn de weekboodschappen ingeslagen, recepten uitgewerkt en werd er ondertussen met een schoon oog voetbal gekeken. Op het menu die avond, weer een vegetarisch broodje gyros. Dit keer met zelfgemaakte knoflooksaus.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, hebben wij een tijdje geleden een hele toffe servieslijn en ovenhandschoenen uitgebracht waar je bij Boni voor kon sparen. Helaas heeft niet iedereen een Boni in de buurt en hierdoor liepen sommige van jullie de producten mis. We hebben nu goed nieuws: de enige echt Lekker en Simpel Ovenhandschoenen zijn nu tijdelijk via de webshop lekkerensimpelshop.nl te verkrijgen voor maar 10 euro (voor 2 stuks)👏🏻👏🏻. Bestellen kan tot 14 december, daarna sluit de webshop weer. Bestel ze nu, en je hebt ze voor Kerst binnen! Ook een leuk kerstcadeautje voor de kookliefhebber 😉.

De volgende dag ging Eef gewoon naar school en Melle ging spelen bij de gastouder. Zelf hebben we de nodige uurtjes achter de computer doorgebracht. Gelukkig konden we tussendoor nog even de keuken in om voor een leuke samenwerking een video op te nemen. Daarna de beelden bewerkt, heeft Jorrit nog theorie zitten oefenen voor het C-rijbewijs en werd er nog een beetje voetbal gekeken. ‘s Middags ging Evi bij een vriendinnetje spelen en ben ik Melle bij de gastouder gaan halen. ‘s Avonds stonden er pannenkoeken op tafel en hebben we nog gedanst en lekker rommel gemaakt in huis.

Woensdag kookdag, We zijn de hele ochtend in de keuken bezig geweest met het maken van nieuwe recepten. Begin van de middag kwam er een collega van Jorrit langs voor een kop koffie en die bleef ook nog even een broodje mee eten. Daarna moesten er nog een paar recepten gemaakt en gefotografeerd worden en niet veel later was het tijd voor zwemles. De zwemles stond in het teken van ‘pieten zwemmen’ en de ouders mochten het laatste kwartier gezellig komen kijken. Super leuk om Eef zo in het water te zien plonsen.

‘s Avonds lekker naar yoga geweest en daarna samen nog wat tv gekeken. We hadden het niet al te laat gemaakt, want Jorrit moest de volgende ochtend om 05:45u onder de douche staan voor zijn eerste echte werkdag bij de brandweer. Sinds donderdag is Jorrit namelijk beroeps-brandweerman. Die ochtend moest ik dus alleen de kids op tijd op school en bij de gastouder afleveren en daarna aan de slag voor een leuke samenwerking. Jorrit had een erg leuke eerste werkdag en gelijk daarna een ploegenuitje met zijn nieuwe ploeg. Ondertussen ben ik na schooltijd met Evi naar Melle gereden want daar was een sinterklaasfeestje aan de gang.

De volgende dag was Jorrit weer vroeg de deur uit voor een dagje oefenen bij de brandweer. Wederom een erg leuke dag! Thuis heb ik nog wat dingetjes voor de site gedaan, het huis aan kant gemaakt terwijl Melle net zo hard de boel weer overhoop haalde en een boodschapje gedaan. Jorrit was verrassend genoeg redelijk op tijd thuis. Om de eerste werkdagen te vieren hadden we eten besteld bij De Griek.

Het weekend hebben we gewandeld, ben ik met Eef naar een Sinterklaasfilm geweest, hebben we pakjesavond gevierd met familie, lekker met z’n allen gegeten, is er voetbal gekeken, gesquasht en de kerstboom opgetuigd.

Onze kookboeken