Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Achter de schermen week 49 – 2023

Zo zitten jullie weer klaar voor een nieuw kijkje achter de schermen? We hebben weer een leuke week gehad. Zo zijn we naar het pakjeshuis van Sinterklaas geweest, vierde we pakjesavond, hebben we heel wat lekkere kerstrecepten gemaakt en de kerstboom opgezet. Kijk je mee?

Maandag was het weer tijd voor de wekelijkse boodschappen. We hebben weer een rondje Boni gedaan en zijn met 4 volle tassen thuis gekomen. Daarna heb ik het ‘achter de schermen’ artikel gemaakt en zijn we daarna de keuken ingedoken om een paar recepten te maken.

Dinsdag hadden we een afspraak in Aalsmeer voor iets heel leuks. Als het goed is kunnen we daar over niet al te lange tijd meer over vertellen. We gingen in ieder geval van alles en nog wat proeven. ‘s Avonds hebben voor het eten nog even geknutseld, een echte Sinterklaas stoomboot van een eierdoos.

Woensdag had Jorrit weer rijles bij de Brandweer, super leuk! Verder stonden we weer in de keuken om een aantal lekkere kerstrecepten te maken.

Donderdag heb ik weer wat uurtjes achter de laptop en in de keuken doorgebracht. Verder kwam ons nieuwe salontafeltje binnen, want de oude had zijn beste tijd wel gehad.

Vrijdag vierde Evi Sinterklaas op school, zo leuk! ‘s Ochtends mochten de ouders ook op het schoolplein blijven om de Sint en de pieten op te wachten. Melle wilde net als Evi zijn pietenpakje aan en vond het maar al te leuk om de Sint en de pieten te zien. Verder was vrijdag Jorrit weer aan het werk en had Evi nog een vriendinnetje mee naar huis. ‘s Avonds maakte ik lekker nasi met kroepoek en ei.

De kids hadden helemaal zin in zaterdag want wij gingen Sinterklaas vieren. In de ochtend hebben we thuis lekker gespeeld en koffie gedronken. Aan het begin van de ochtend zijn we hier in het dorp naar het ‘pakjeshuis’ van Sinterklaas geweest. We hebben daar lekker een pannenkoek gegeten en gespeeld. Was leuk! Aan het eind van de middag zijn we naar mijn zus gereden en hebben we daar pakjesavond gevierd. Was super gezellig en de kids zijn weer flink verwend. Daarna hebben we lekkere pasta, pizza en salade gegeten. Geslaagde avond.

Zondag was Jorrit al vroeg weg naar de Brandweer. De kids hebben heerlijk gespeeld met hun nieuwe speelgoed. Ook hebben we de kerstboom opgezet en ‘s avonds samen een borrelplank gemaakt. Gezellig 🙂

Onze kookboeken