Achter de schermen week 5 – 2020


Weer een nieuwe start van de week en dus tijd voor het wekelijkse kijkje achter de schermen. We laten je weer zien wat we afgelopen week zoal hebben uitgespookt, van een afspraak in Amsterdam, middagje spelen in Avontura tot lekker bankhangen. Kijk je mee?

De maandag, wij zijn er niet echt fan van. Het weekend zit er dan echt weer op en je moet opeens weer van alles. Maar zodra we eenmaal weer lekker aan de gang zijn hoor je ons niet meer klagen hoor. Zodra Evi eenmaal is aangekleed en het ontbijt achter de kiezen zit, gaat ze naar de gastouder. Vervolgens duiken wij achter de computer tot een uur of 16:00. Afgelopen maandag werd er tussendoor nog de laatste hand gelegd aan de make-over van de gang.

Verder hadden we maandag weer zin in onze goulash. We krijgen dagelijks zoveel berichtjes van mensen die het recept hebben gemaakt en er van hebben zitten smullen, dat we er trek van kregen.
Goulash
Dinsdag was het even haasten geblazen, want om 10:00u stond er een afspraak in Amsterdam op de planning. Van te voren even gekeken naar de file-informatie en ja hoor, ruim 30 minuten vertraging… Uiteindelijk kwamen we rond 10:15u op locatie, dus het viel gelukkig nog best mee.

En als we dan toch in Amsterdam zijn, dan moet er natuurlijk wel een bezoekje worden gebracht aan Jorrit zijn favoriete eettentje voor een lekkere burrito.

Eenmaal thuis hebben we nog een lekker recept gemaakt. Daarna Evi weer opgehaald bij de gastouder. We hadden via de post een paar hele leuke kinderboeken gekregen, dus die wilde Evi allemaal lezen en ook meerdere keren achterelkaar. Zo leuk dat ze zo gek is op boekjes lezen.
Woensdag is hier in huize lekker en simpel kookdag. Ik sta dan de hele dag samen met een vriendin nieuwe recepten te maken voor de website. Jorrit haalt dan eind van de ochtend Eef op van de peuterspeelzaal en gaat dan, als er geen boodschappen gedaan hoeven te worden, meestal wat leuks doen. Dit keer gingen ze samen een middagje spelen in Avontura.

Donderdag is er, tussen het kijken naar mopper eend, een poging gedaan om te werken. Eind van de ochtend ben ik met Eef naar Almere jungle geweest zodat Jorrit even ongestoord verder kon.

Donderdag was ook de dag dat de herdruk van onze boeken weer beschikbaar kwam. De boeken ‘200 hoofdgerechten‘ en ‘Elke dag‘ waren al een paar weekjes helemaal uitverkocht. Van ‘Elke dag’ is inmiddels de vierde druk uit en van ‘200 hoofdgerechten’ zelfs de 23ste druk, niet normaal!!

Om te vieren dat de boeken er weer waren zijn we eind van de middag richting Ermelo gereden voor een lekker frietje.

Vrijdag hebben we een rondje Zwolle gedaan, op zoek naar wat nieuwe attributen als decor voor op de foto’s. Tussendoor moest er natuurlijk ook even geluncht worden. Dat deden we bij een broodjeszaak waar we ‘vroeger’ als student heel vaak te vinden waren. Soms gingen we zelfs alleen voor een broodje carpaccio naar Zwolle om het dan als verrassing voor de ander mee naar huis te nemen (is welgeteld twee keer gebeurd maar toch haha!). Dus het was wel grappig om daar na een jaar of 8 weer eens te eten. Tegenwoordig nemen we vaak voor Evi voor de zekerheid een broodje pindakaas, met of zonder vlokken, mee voor als ze niet iets wil van de kaart. Het is ons al te vaak gebeurd dat we iets van een tosti voor der bestellen en er geen hap van wordt gegeten.

Zaterdagochtend zat Jorrit al om 08:00u in de auto richting Appelscha om een lekker potje te mountainbiken. Ook in Appelscha had het gerend en lag er her en der een beetje modder in het bos…

’s Middags zijn we nog even naar de bouwmarkt geweest voor, jawel, een nieuwe wc bril haha. In de vorige bril zat wat speling waardoor het af en toe door een plotselinge beweging leek alsof je van de toiletpot ging lazeren. Niet heel comfortabel dus. ’s Avonds nog gezellig met z’n drietjes gekaasfondued.

Toen Eef naar bed ging begon er voor mij weer een nieuw project, namelijk het schilderen van de tegels in de wc. De wc’s en de badkamer zijn nog de enige plekken in huis die wel aan een grondige make-over toe zijn. Best een intensief karweitje, maar het lijkt er aardig van op te knappen. Alleen die vieze terpentine lucht in huis… De volgende dag ging ik weer verder met schilderen en hebben Eef en Jor een lekkere boswandeling gemaakt in de regen. Lekker door de modder gelopen en in de plassen gestampt.

Eind van het weekend waren we allemaal uitgeteld en toe aan weekend haha. Eef ging lekker op tijd naar bed en wij lekker languit op de bank ‘beameren’. De meeste Zweedse series op Netflix hebben we inmiddels gezien en nu zijn we begonnen aan de Spaanse serie Casa de papel. Tot nu toe echt een super leuke serie!

Onze kookboeken

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *