Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Banaan-mango smoothie

  • Drinken

 photo IMG_7423_zps52955419.jpg

Ik vind het heerlijk om regelmatig een lekkere smoothie te maken. Deze lekkere smoothie bevat banaan, mango, yoghurt en melk. Een lekkere smoothie om de week goed mee te beginnen.

Toen ik deze banaan-mango smoothie maakte had ik de ingredienten allemaal al in huis omdat ik vlak daarvoor al een groene smoothie had gemaakt. Op de één of andere manier was er een pakje melk in de koelkast blijven liggen die al een tijdje over datum was (26 dagen om precies te zijn!). Dit had ik niet gezien, want ik was lekker druk bezig met mijn smoothie maken. Hup, ik goot de melk erbij (niks vreemds te zien!), fruit en yoghurt erbij en mengen maar. Daarna heb ik de smoothie lekker opgedronken en ben ik vervolgens de keuken gaan opruimen. Ik bekijk het pak melk en ik zie ineens 20-12-2013 en ik schrik me een hoedje. Ik ruik aan de melk, die rook niet zuur in tegenstelling hij rook zelfs een beetje zoet en ik giet de melk vervolgens leeg in de goot maar opnieuw zag ik niets vreemds. Trouwens ik ben er niet ziek van geworden maar van de gedachte dat je melk van 26 dagen over datum hebt gedronken, kreeg ik wel een beetje pijn in mijn buik.

Recept voor 1 persoon
Tijd: 5 min.

Benodigdheden:

  • 100 ml yoghurt
  • 1 banaan
  • 100 gram mango
  • scheut melk

 photo IMG_7408_zps04ae36a6.jpg

Bereidingswijze:

Doe alle ingredienten in een maatbeker of een blender. Meng vervolgens met de blender of een staafmixer net zolang totdat alles goed gemengd is en er geen klontjes meer in de smoothie zitten.

 photo IMG_7447_zpsdea40388.jpg

Onze kookboeken