Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
biefstuk met champignonroomsaus

Biefstuk met champignonroomsaus

  • Hoofdgerecht

biefstuk met champignonroomsaus
Misschien heb je er al wel eens naar gezocht, een recept voor biefstuk met champignonroomsaus. Waarschijnlijk is je toen opgevallen dat het redelijk dun gezaaid is wat biefstuk recepten betreft op Lekker en Simpel. Klopt, dan moeten we gelijk iets bekennen: biefstuk bakken is niet onze sterkste kant. Maar het is ons dit keer toch erg goed gelukt! En hoe dat komt, dat lees je hieronder! 

Het bakken van biefstuk is al regelmatig mislukt, het resultaat had meer weg van een schoenzool dan van een lekker stukje vlees. Toch is het ons uiteindelijk eenvoudig gelukt om een lekker biefstuk recept te maken. Het geheim van deze perfecte biefstuk met champignonroomsaus is voor ons de Tefal OptiGrill Elite. Dankzij dit apparaat is het haast een kunst om de biefstuk te laten mislukken. De Tefal OptiGrill Elite meet namelijk de dikte van het vlees en berekent vervolgens hoe lang het vlees onder de grill moet liggen voor een rare, medium of doorbakken resultaat. Maar niet alleen voor het bereiden van biefstuk is de OptiGrill Elite van Tefal geschikt, je kunt er tosti’s en panini’s mee maken, kip en groente grillen, hamburgers en vis bakken en nog meer. Via het digitale scherm kies je uit één van de 12 automatische programma’s en vervolgens doet het apparaat de rest, makkelijker kan haast niet. Ken je iemand bij wie de biefstuk ook altijd mislukt? Doe diegene een plezier en geef met de feestdagen een OptiGrill Elite cadeau. Dan gaan we je nu snel laten zien hoe je de biefstuk met champignonroomsaus maakt. 

Recept voor 2 personen
Tijd: circa 25 – 30 min. 

Benodigdheden: 

  • 2 biefstukjes
  • 125 gr champignons
  • halve rode peper
  • 100 ml kookroom
  • 125 ml runderbouillon
  • 1 el bloem
  • verse peterselie
  • 1 sjalotje
  • 1 teen knoflook

Bereidingswijze: biefstuk met champignonroomsaus

Begin met het snipperen van het sjalotje, snijd de peper in stukjes, hak het teentje knoflook fijn en snijd de champignons in plakjes. Doe een klontje boter in een pan en fruit het sjalotje aan samen met de rode peper voor ongeveer 3-4 minuten.

Voeg dan de knoflook en champignons toe. Bak de champignons ongeveer 5-6 minuten op middelhoog vuur.

Daarna zet je het vuur zacht en doe je de bloem erbij, even goed roeren en dan voeg je de bouillon en kookroom toe. Laat de saus vervolgens een minuut of 12 tot 15 pruttelen totdat de gewenste dikte is bereikt.

Ondertussen is het tijd om de Tefal OptiGrill Elite voor te verwarmen. Eenmaal op temperatuur kies je voor het vlees programma, even voorverwarmen en dan is het slechts een kwestie van wachten totdat het apparaat aangeeft dat de biefstuk rare, medium of well-done gebakken is. Echt super makkelijk, want op het scherm wordt er afgeteld, dus er kan eigenlijk niets mis gaan. Nog een groot pluspunt: de bakplaten kunnen in de vaatwasser, dus geen gedoe met schoonmaken.

Serveer de biefstuk met daaroverheen de champignonroomsaus. Nog wat verse peterselie erover en smullen maar. Super simpel, maar het resultaat is oh zo lekker. Wij hebben er verder nog aardappelkroketjes bij geserveerd maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes. Nu we dit onder de knie hebben zullen er zeker vaker biefstuk recepten online komen. 

Tip: maak ook eens deze Mexicaanse maaltijdsalade met biefstuk.

Wij houden ervan als ons biefstuk rare gebakken is, en dat is super goed gelukt zoals je hierboven ziet.
biefstuk met champignonroomsaus
Bewaar het recept voor deze biefstuk met champignonroomsaus op Pinterest!
biefstuk met champignonroomsaus

Dit recept is in samenwerking met Tefal

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken