Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Boterkoek met appel en kaneel

  • Bakken

Boterkoek met appel en kaneel
Wij zijn over het algemeen geen sterren in het bakken van zoete (en hartige) baksels. Wij wagen ons er daarom ook niet heel vaak aan. Maar het maken van boterkoek is eigenlijk heel erg makkelijk. Dus iedereen die, net zoals ons, niet zo goed is in bakken: maak eens een boterkoek! Voor een ‘basis’ boterkoek heb je maar 4 ingrediënten nodig. Wij hebben zelf nog appel en kaneel toegevoegd aan de boterkoek en dit gaf een erg lekker resultaat.

Recept voor 6-8 personen
Tijd: 20 min. + 30 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 225 gr bloem
  • 175 gr suiker
  • 200 gr roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 1 appel
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze:
Verwarm je oven voor op 180 graden. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg vervolgens het ei toe en klop dit door de boter en de suiker. Vervolgens voeg je de kaneel en bloem toe en meng je alles weer door elkaar. Ik gebruik hiervoor een elektrische mixer maar het kan eventueel ook gewoon met de hand.
Boterkoek met appel en kaneel
Als het ‘deeg’ vervolgens nog een beetje plakkerig is, voeg je wat extra bloem toe.
Boterkoek met appel en kaneel
Vet een springvorm in met boter. Verdeel het ‘deeg’ over de springvorm. Schil vervolgens een appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Verdeel de stukjes appel over het deeg en duw de stukjes een beetje in het deeg.
Boterkoek met appel en kaneel
Verdeel eventueel nog een snuf kaneel over de boterkoek. Zet de boterkoek circa 25-30 minuten in de oven. Snijd de boterkoek vervolgens in puntjes en smullen maar.
Boterkoek met appel en kaneelBoterkoek met appel en kaneel

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken