Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Broodje gevuld roerei

  • Ontbijt

Broodje gevuld roerei
Op zoek naar een lekker lunchrecept? Maak dan eens een broodje gevuld roerei. Super simpel om te maken en je hebt maar een paar ingrediënten nodig. Ben je benieuwd? Kijk dan gauw verder.

Tijd: circa 10-15 min.

Benodigdheden: 

  • Circa 1 ei per broodje
  • Melk
  • Afbakbroodjes
  • Ui
  • (eventueel) Geraspte kaas
  • Zout en peper

Broodje gevuld roerei
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 220 graden. Vervolgens snipper je een uitje en begin je met het uithollen van het broodje. Snijd een dun kapje van de bovenkant van het broodje en “peuter” de binnenkant eruit. Zorg wel dat er een klein randje brood blijft zitten in verband met de stevigheid. Smeer vervolgens de binnenkant van het broodje in met wat boter. Wanneer de oven is voorverwarmd kunnen de broodjes erin, circa 8-10 minuten.
Broodje gevuld roerei
Wanneer de broodjes in de oven zitten en begin dan met het bakken van de uitjes, tot deze mooi glazig zijn. Breek ondertussen een ei en klop deze los in een beker. Voor elk ei in de beker moet één eetlepel melk worden toegevoegd, roer dit nog even goed door het ei. Vijf minuten voordat de broodjes klaar zijn en als de uitjes (bijna) glazig zijn doe je het ei in de pan. Blijf goed roeren en probeer de stukjes mooi klein te houden. De kunst is om het ei mooi gaar te krijgen maar wel lekker sappig te houden. Zorg ervoor dat het ei niet (teveel) verkleurd. Na 3-5 minuten is het en de broodjes klaar en kun je de broodjes gaan vullen. Bestrooi deze nog lekker met wat geraspte kaas en een snufje zout en peper. En klaar is je broodje gevuld roerei.

Tip: je kunt de broodjes ook vullen met gehakt, ook heel lekker!
Broodje gevuld roerei

Onze kookboeken