Tip: Help mijn cake is aangebrand, wat nu?!

Het kan iedereen gebeuren: je hebt even niet opgelet en ineens is de cake in de oven wel heel hard gegaan en is de bovenkant heel donker geworden. Het is natuurlijk zonde om zomaar je hele cake weg te gooien maar een cake met een donkere bovenkant wil je ook niet serveren. We hebben nu een handige tip voor je wanneer je cake is aangebrand!

De oplossing

Schaaf de donkere bovenkant van de cake met een fijne rasp eraf. Als je geen rasp hebt waarmee je de bovenkant eraf kunt halen, kan je ook heel voorzichtig de bovenkant van de cake eraf snijden. Strooi vervolgens wat poedersuiker of cacaopoeder over de cake zodat het niet opvalt dat je wat van de bovenkant hebt gehaald. Deze tip geldt natuurlijk alleen als de bovenkant licht verbrand is, als de hele cake verbrand is, wordt het wat moeilijker.

Als je kleine cakejes, muffins of cupcakes hebt gemaakt, kun je ook de bovenkant eraf halen met een rasp of een mes. Maak vervolgens een lekkere frosting, bijvoorbeeld deze Nutella frosting, en spuit met een spuitzak een mooi toefje op je cakejes.

 photo IMG_2542-001_zpsdbc9c5f9.jpg

Bron, Bron

Onze kookboeken

2 reacties op “Tip: Help mijn cake is aangebrand, wat nu?!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *