Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Calzone pannenkoek

Calzone pannenkoek

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 20 min. bereidingstijd
Calzone pannenkoek

Aangezien er hier iemand in huis enorm gek is op pannenkoeken en Jorrit dus bijna wekelijks pannenkoeken bakt, vonden we het leuk om weer eens wat nieuws te proberen. Het resulteerde in een calzone pannenkoek met ui, paprika, kaas en ham. Erg lekker! Je kunt natuurlijk lekker variëren met de vulling, van spinazie en roomkaas tot champignons of gehakt.

Ook zin in pannenkoeken? Hier vind je ons basisrecept voor pannenkoeken.

aan de slag met de calzone pannenkoek!

Snipper de ui en snijd de paprika en ham in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui en paprika. Voeg na een minuut of 5 de ham, ketjap manis en sojasaus toe. Bak dit nog 1-2 minuten en zet dan het vuur uit. Schep de groenten in een bakje.

Doe de melk in een kom en voeg het ei toe. Meng dit door elkaar en voeg dan de bloem, paprikapoeder en een snufje peper toe. Als dit goed gemengd is (en de klontjes zijn verdwenen), kun je de pannenkoek gaan bakken.

Giet een scheutje olie in een pan. Wacht even totdat de pan goed warm is, en verdeel dan met een soeplepel wat beslag in het midden van de pan. Beweeg je pan een beetje heen en weer zodat het beslag over de hele pan verdeeld is. Bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten totdat de bovenkant droog is. Draai de pannenkoek om, en verdeel wat geraspte kaas en gebakken groenten over de helft van de pannenkoek.

Vouw de pannenkoek dubbel en bak de calzone pannenkoek aan beide kanten goudbruin.

Calzone pannenkoek

Bewaar het recept voor de calzone pannenkoek op Pinterest

Calzone pannenkoek

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken