Camembert uit de oven

  • Snacks

Camembert uit de oven
Zoals jullie wel weten zijn wij dol op kaasfondue. Vandaag laten we zien hoe je, doormiddel van een camembert uit de oven, een soort van mini kaasfondue kunt maken. Perfect voor 2 personen als borrelhapje of als je genoeg bijgerechten hebt, kun je dit ook als avondeten eten. Serveer de camembert bijvoorbeeld met wortel, komkommer, kort gekookte broccoli en brood.

Recept voor 2-3 personen
Tijd: 10 min. + 15 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 1 camembert
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olie
  • 1 tl tijm/rozemarijn

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een bakje de olie met de tijm/rozemarijn. Haal het plastic van de camembert en doe de kaas terug in het doosje. Maak wat inkepingen in de camembert en smeer de bovenkant in met de olie. Snijd een teen knoflook doormidden en smeer de open kant over de camembert.
Camembert uit de oven
Zet de camembert circa 15-20 minuten in de oven. Daarna maak je de camembert open met een mesje en dip je met groenten en brood in de gesmolten kaas, jammie!
Camembert uit de oven
Camembert uit de oven

Onze kookboeken

1 reactie op “Camembert uit de oven”
  • Die camembert is ook lekker met een warme focaccia besmeerd met in de oven geroosterde knoflook! In een ovenschaal een doorgesneden bol knoflook met snijkant onhoog, olijfolie, honing, tijm, peper en zout erover en roosteren maar. Ongeveer 30 minuten op 180 graden Celcius. Dan uitknijpen en in een schaaltje doen, op een sneetje smeren en dan de warme, zachte Camenbert er over…..verrukkelijk! Echt een traktatie. Lekker wijntje erbij en je avond kan niet meer stuk. 👍🏻😉🍀👋🏻

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *