Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
melitta chocokoffie

Chocokoffie

  • Drinken

img_0298
Er is niets lekkerder dan op een koude, winterse dag, op de bank te kruipen met een grote mok met bijvoorbeeld deze chocokoffie. Benieuwd hoe je dit lekkere drankje kunt maken? Kijk dan snel verder.

Sinds een tijdje zijn onder andere filterkoffiezetapparaten en filterkoffie weer helemaal hip. Ook wij zetten koffie met ons Melitta filterkoffiezetapparaat omdat wij de smaak erg lekker vinden, het goedkoper is en het ook nog eens minder afval oplevert. Daarnaast kun je filterkoffie gemakkelijk voor een grotere groep mensen maken, een win-win situatie dus. Om filterkoffie te kunnen zetten heb je naast een koffiezetapparaat natuurlijk ook koffiefilters nodig. Wij gebruiken altijd de original-koffiefilters van Melitta. Dit zijn koffiefilters met 3 verschillende aromazones, voor het lekkerste resultaat. Wist je dat deze koffiefilters 100% biologisch afbreekbaar zijn en daardoor in 3-4 weken volledig verdwenen zijn? Zoals wij in dit artikel al vertelde worden koffiefilters zonder lijm of iets anders vastgemaakt en bestaan ze uit natuurlijke vezels.
img_0240En nu is het tijd om de keuken in te duiken en deze lekkere chocokoffie te maken.

Recept voor 2-3 chocokoffie’s
Tijd: 10 min.

Benodigdheden:

  • 400 ml vers gezette filterkoffie
  • 300 ml melk
  • 100 gr chocolade (bijv. witte chocolade of melkchocolade)
  • slagroom
  • snufje cacao

Bereidingswijze:
Ik begin met het zetten van de filterkoffie. Ik gebruik hiervoor de Melitta AromaElegance. Een heel fijn apparaat met onder andere Aroma Control voor een vol aroma (ook met een kleine hoeveelheid koffie), 3-in-1 kalkbescherming met instelbare waterhardheidsgraad, een afneembaar waterreservoir om gemakkelijk het water bij te vullen en een handig ontkalkingsprogramma. Het is een kwestie van het waterreservoir onder de kraan vullen, filter in de filterhouder, gemalen koffie erin, het apparaat aanzetten en klaar!melitta-artikel-2Warm de melk op. Als de melk warm is, voeg je de blokjes chocolade toe.
img_0271
Als de chocolade is gesmolten, meng de ‘chocolademelk’ met de filterkoffie.
img_0274Even goed mengen. Giet de chocokoffie in twee glazen. img_0276Maak het gehaal af met een toef slagroom en een snufje cacao.
Geniet van je chocokoffie!melitta-artikel-2-2 img_0292Drink jij wel eens filterkoffie? Laat het ons hieronder weten in een reactie!
Dit artikel is in samenwerking met Melitta gemaakt.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken