Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
chocolade Dalgona koffie

Chocolade Dalgona koffie

  • Drinken

chocolade Dalgona koffie
Dalgona koffie, we kwamen het overal online tegen. Vorige week zijn we zelf de keuken ingedoken om het maar eens te maken en sindsdien zijn we fan! Inmiddels zijn we aan het experimenteren geslagen en zijn we allemaal variaties aan het proberen, de een wel lekker en de ander totaal niet. Deze chocolade Dalgona koffie behoort tot de zeer geslaagde creaties. Ook als je niet echt van koffie houdt, zul je deze chocolade variant waarschijnlijk lekker vinden aangezien de koffiesmaak niet heel heftig aanwezig is.  

Recept voor 1 ijskoffie
Tijd: 5 min.

Benodigdheden: 

  • 2 el suiker
  • 2 el oploskoffie (bijv. Nescafe Espresso poeder)
  • 1 glas chocolademelk
  • 2 el water
  • ijsblokjes

Bereidingswijze: chocolade Dalgona koffie

Doe de oploskoffie, suiker en water in een mengbeker en klop dit, bij voorkeur met een elektrische mixer, in ongeveer 3-4 minuten stijf. Als je een schep op een lepel neemt en de lepel ondersteboven kunt houden zonder dat het koffiemengsel er meteen vanaf valt, is het goed. Schenk een glas tot ongeveer 3/4 vol met chocolademelk. Doe een paar ijsblokjes (een stuk of 4) in het glas en schep het koffiemengsel erbovenop. Serveer direct, maar voordat je begint met drinken wel even eerst goed het koffiemengsel door de chocolademelk roeren.

Tip: we horen vaak dat je bij het koffiemengsel twee eetlepels warm/heet water moet doen, omdat het mengsel anders niet stijf wordt. Wij hebben het tot nu toe altijd met koud water gedaan. Mocht het met koud water niet lukken, probeer het dan eens met warm water.
chocolade Dalgona koffie
Bewaar het recept voor de chocolade Dalgona koffie op Pinterest!
chocolade Dalgona koffie

Onze kookboeken