Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Chocolademelk met amandelmelk

  • Drinken

Chocolademelk met amandelmelk
Ik vind het heerlijk om ‘s avonds, als Evi in bed ligt, met een dekentje op de bank te kruipen. Een grote beker met warme thee of chocolademelk mag dan niet ontbreken. Laatst heb ik een hele lekkere chocolademelk met amandelmelk ontdekt, waarvan ik het recept graag met jullie wil delen. Dus heb jij zin in een heel lekker warm drankje, lees dan snel verder.

Recept voor 1 grote mok
Tijd: 10 min.

Benodigdheden:

  • 250 ml Becel amandelmelk
  • 1,5 el cacao
  • 1 tl suiker of ahornsiroop
  • een snuf koek- en speculaaskruiden
  • toef slagroom

Chocolademelk met amandelmelkBereidingswijze:
Doe de Becel amandelmelk in een pannetje en warm deze langzaam op. Als de amandelmelk warm is, voeg je de suiker en cacao toe en meng je alles goed door elkaar met een garde.

De amandelmelk van Becel is 100% plantaardig (en dus vrij van dierlijke ingrediënten), is een bron van omega 3 (wat bijdraagt aan een gezond cholesterolgehalte in het bloed), en bevat 50% minder suiker dan koemelk. Daarnaast smaakt de amandelmelk ook gewoon erg lekker. Ik maak graag een cappuccino, chai latte of een lekker ontbijtje met amandelmelk.Chocolademelk met amandelmelkZelf vind ik het ook erg lekker om nog een snufje koek- en speculaaskruiden toe te voegen. Als alle klontjes zijn verdwenen, kun je de chocolademelk in een beker gieten. Spuit een lekkere toef slagroom op de chocolademelk.

De dranken van Becel zijn te koop bij Jumbo en zijn dus 100% plantaardig en zo lekker van smaak!Niet onbelangrijk: ze zijn ook nog vrij van kunstmatige kleur- en smaakstoffen en lactosevrij.

Tip: wil je het recept helemaal plantaardig maken? Gebruik dan sojaslagroom of maak zelf kokosslagroom.
Tip:Becel verkoopt nog meer lekkere plantaardige dranken. Wat dacht je van een chocolade-hazelnoot variant, sojadrink of vanille-sojadrink?
Chocolademelk met amandelmelk
Chocolademelk met amandelmelk

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken