Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ingezonden door Stephanie: dadelbonbons

  • Snacks

 photo IMG_20140222_161649_zps5c4a08a3.jpg

Onderhand weten jullie wel dat wij gek zijn op eten. Jorrit zijn favoriete “snack” is een reep melkchocolade. Helaas is een reep chocola niet zo gezond. Toen Stephanie ons dit recept voor gezonde dadelbonbons stuurde, waren we meteen enthousiast! Heb jij ook een lekker en simpel gerecht? Stuur je recept (met foto) dan naar [email protected] of stuur je recept hier in.

Recept voor 20 bonbons

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels chia zaadjes
  • 25 dadels
  • 3 kopjes amanelen
  • 3 kopjes kokos
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 ei
  • 2 repen pure chocolade 85% cacao

Bereidingswijze:

Deze bonbons zijn suikervrij, lowcarb, en gevuld met superfoods. Het ei kan worden vervangen door een rijpe banaan. Hierdoor worden ze veganistisch.

Doe 25 dadels en 3 kopjes amandelen in de keukenmachine en vermaal deze tot ze kruimelig zijn. Stukjes erin is niet erg, das juist lekker. Maar omdat je er later balletjes van moet draaien is het handig als de stukjes niet te groot zijn. Smelt twee eetlepels kokosolie in een pannetje. Voeg hier het dadel-amandelmengsel en twee eetlepels chia zaadjes aan toe en roer het goed door. Haal de pan van het vuur en roer er daarna een losgeklopt ei door. Goed en snel doorroeren zodat het ei niet stolt. Laat het een beetje afkoelen. Voeg er daarna zoveel gemalen kokos aan toe totdat het mengsel niet meer kleverig is maar stevig genoeg is om er kleine balletjes van te draaien. Ik heb er 3 kopjes kokos door gedaan. Als het mengsel goed is afgekoeld kun je er kleine balletjes van draaien. Laat ze,
op een bord, afkoelen in de koelkast. Als de balletjes goed koud zijn, is het tijd voor de volgende stap: chocolade.

Ik heb hiervoor Moser Roth met 85% cacoa gebruikt. Deze is te koop bij de Aldi. Heerlijke, bittere chocolade die geweldig past bij de zoete dadels. In een verpakking zitten 5 losse, apart verpakte plakken chocolade.

Smelt de chocolade uit twee verpakkingen au bain marie of in een bakje de magnetron. Laat de balletjes er een voor een invallen, zorg dat ze goed ondergedompeld zijn en haal ze er uit voordat de balletjes te warm worden door de chocolade. Leg ze op een bord dat bekleed is met een bakpapier. Als alle balletjes door de chocolade zijn gehaald kun je een deel (of allemaal) bestrooien met een
klein beetje kokos. Daarna terug zetten in de koelkast tot de chocolade helemaal is uitgehard.

Daarna: mond open, ogen dicht, genieten

 photo IMG_20140222_200941_zpsa862da61.jpg

Onze kookboeken