Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gezonde bananenpannenkoekjes

  • Ontbijt

Zin in een iets uitgebreider ontbijt of lunch? Maak dan eens deze super eenvoudige en gezonde bananenpannenkoekjes. Je hebt maar twee ingrediënten nodig, 1 banaan en 2 eieren, om deze pannenkoekjes te maken. Je kan de pannenkoekjes achteraf ook nog beleggen met bijvoorbeeld wat extra plakjes banaan, honing of kaneel. 

Tijd: 15 min.
Recept voor 1 pancake

Benodigdheden: 

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • eventueel nog extra banaan voor er overheen, honing of kaneel

Bereidingswijze:

Prak een banaan fijn in een kom. Het handigste is om een beetje een rijpe banaan te gebruiken, zodat deze makkelijker te prakken is. Als het prakken een beetje moeilijk gaat, kan je ook alvast een ei toevoegen of de staafmixer gebruiken. Voeg vervolgens de eieren toe en meng alles goed door elkaar.

Verwarm een klein beetje boter in een pan en voeg vervolgens het beslag toe. Ik heb zelf een klein pannetje gebruikt, zodat je een dikke pancake krijgt in plaats van een dunne pannenkoek. Bak de pancake ongeveer 5 minuten totdat de onderkant mooi bruin is en de bovenkant zo goed als ‘droog’. Draai de pancake dan om en bak deze opnieuw 3-5 minuten totdat de onderkant bruin is.

Het hangt af van hoe zoet je bananen zijn, hoeveel smaak de pancake heeft. Ik heb zelf de pancake geserveerd met plakjes banaan en honing. Je zou ook nog een beetje kaneel over de pannenkoek kunnen strooien.

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Rood fruit tiramisu in glaasjes”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.