Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Gezonde groentendip

  • Snacks

Worteldipsaus met verschillende groenten: een lekker gezond groenten recept! Vaak als ik even niet weet wat ik nu weer voor groenten op tafel moet zetten, maak ik deze lekkere dipschotel. Je kunt allerlei groentes hiervoor gebruiken, rauw of gekookt het maakt niet uit . 

Tijd: 15 min.
Recept voor 1 klein bakje worteldipsaus 

Benodigdheden: 

  •  150 gram wortels
  • 2-3 eetlepels mayonaise (of halvanaise)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Zout en peper
  • En om in de saus te dippen bijvoorbeeld: komkommer, paprika, soepstengels en tomaat.
Bereidingswijze:

Begin met het koken van de worteltjes. Zelf heb ik een zakje worteltjes en deze ‘kook’ ik in de magnetron op 600 watt voor ongeveer 7 minuten. Je kan natuurlijk de worteltjes ook gewoon in een pan water koken, ongeveer 10 minuten. Als de worteltjes gekookt zijn, maal je deze met een blender of staafmixer fijn. Laat de gepureerde wortel een beetje afkoelen en snijd in de tussentijd bijvoorbeeld de paprika en de komkommer in reepjes. Het is leuk om dit bijvoorbeeld in een glas met een leuk servetje te serveren.

Voeg daarna aan de wortel, de mayonaise en het kerriepoeder toe. Roer dit even goed door en breng het dipsausje eventueel op smaak met zout en peper. Zelf vind ik het wel lekker als het sausje nog een beetje lauw-warm is. Maar als je liever een koud sausje hebt kan je de dipsaus nog even in de koelkast zetten.

Serveer de dipsaus lekker met verschillende groenten en smullen maar!

Tip: je kan met creme fraiche en mayonaise ook een super lekker sausje maken. Daarvoor meng je 2 eetlepels mayonaise met 1  eetlepel creme fraiche, klein scheutje citroensap, 1 theelepel dragon of oregano, eventueel wat zout en peper en klaar is je sausje!

Onze kookboeken