Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
Hawai spiesjes

Hawai spiesjes van de BBQ

  • Hoofdgerecht

Hawai spiesjes
We hebben weer een lekker BBQ-spiesje in de aanbieding, namelijk Hawai spiesjes met kip, paprika, ui en ananas. Dus ben jij nou binnenkort van plan de BBQ aan te steken, maak dan vooral deze Hawai spiesjes eens klaar.

Recept voor 4 spiesjes
Tijd: 25 min.

Benodigdheden: 

  • 1 kipfilet
  • 1 paprika
  • 6 ananasringen
  • 1 rode ui
  • 1,5 tl kipkruiden

Bereidingswijze: 

Begin met het aansteken van de barbecue. Snijd de kipfilet in stukjes en breng op smaak met kipkruiden of met lekkere barbecue kruiden. Wij hebben zelf de kip op smaak gebracht met een sweet paprika rub. Snijd vervolgens de paprika, ui en ananasringen in grote stukken. Rijg alle ingrediënten vervolgens om en om aan de spiesen. Zodra de barbecue lekker op temperatuur is leg je de Hawai spiesjes ongeveer 6-8 minuten op het rooster, halverwege even keren.

Controleer even of de kip goed gaar is en klaar, super simpel, maar erg lekker!  Serveer de Hawai spiesen lekker met een pastasalade en wat stokbrood met smeersels.

Dit recept hebben we gemaakt op onze gasbarbecue van Campingaz, de Master 4 Series Classic.  Rond etenstijd besloten we dit recept te gaan maken. Het fijne van een gasbarbecue is dat hij zo aanstaat en op temperatuur is. Een kleine 10 minuten later lagen de spiesjes op de grill en binnen een mum van tijd zaten we aan tafel.

Tip: serveer de spiesjes met deze pastasalade met gerookte kip.
Tip: neem ook vooral eens een kijkje tussen onze BBQ recepten!
Hawai spies
Bewaar dit recept op Pinterest!
hawai spies bbq

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken