Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Kinder bueno mousse

  • Dessert

Kinder bueno mousse
Als ik vroeger bij de kassa van de supermarkt wel eens een chocolaatje mocht uitzoeken, koos ik altijd Kinder Bueno. Dat vond (en vind) ik zoooooo lekker. Nu eet ik eigenlijk nooit meer Kinder Bueno, geen idee waarom eigenlijk niet. Op internet kwam ik een recept tegen met Kinder Bueno en zit bracht mij meteen op ideeën voor dit toetje. Heel lang geleden hebben wij namelijk al wel eens een recept gedeeld voor een snelle chocolademousse. Ik pasta dit recept wat aan en maakte er een Kinder Bueno mousse van. Super lekker en heel erg simpel om te maken.

Recept voor 3 toetjes
Tijd: 20-25 min.

Benodigdheden:

  • 250 ml creme fraiche of mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 3 el suiker
  • 50 gr melkchocolade
  • evt cacao
  • 4 pakjes Kinder Bueno (met elk 2 reepjes)

Bereidingswijze:
Meng de creme fraiche met de suiker. Klop in een andere kom de slagroom stijf. Schep de creme fraiche door de opgeklopte slagroom. Hak de Kinder Bueno heel fijn. Zelf doe ik dit met een keukenmachine, maar dit kan eventueel ook met de hand.
Kinder bueno mousse
Meng de fijngehakte Kinder Bueno door de slagroom en creme fraiche. Smelt de melkchocolade (au bain marie). Voeg de gesmolten chocolade toe aan het slagroom mengsel. Voeg eventueel ook nog een lepeltje cacao toe (dit hoeft niet).
Kinder bueno mousse
Schep alles door elkaar en verdeel het geheel dan over circa 3 glazen. Strooi nog een klein laagje cacao over de Kinder Bueno mousse en serveer met een Kinder Bueno.
Tip: wij hebben nog een extra kinder Bueno op het glaasje geserveerd 😉
Kinder bueno mousse
Kinder bueno mousse

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “Rood fruit tiramisu in glaasjes”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.