Kip uit de oven

  • Hoofdgerecht

Kip uit de oven
Deze kip uit de oven is perfect om te serveren tijdens bijvoorbeeld de kerst of een etentje. Hij is heel makkelijk om te maken en je hebt niet veel ingrediënten nodig. Kip doet het altijd goed, dus zet iets moois op tafel met deze kip uit de oven!

Op zoek naar meer kerstrecepten? Bekijk dan onze categorie met kerstrecepten.

Recept voor 4 personen
Tijd: 25 min. + 80 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 1 kip
  • 75 gr kruidenboter (zelfgemaakt of kant-en-klaar)
  • halve tot hele citroen
  • 2 rode uien
  • zout en peper
  • 3 tl kipkruiden

Bereidingswijze:
Zorg dat de kip en kruidenboter op kamertemperatuur zijn. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bestrooi de kip met zout, peper en de kipkruiden. Vergeet de buikholte niet, daar mag ook zout, peper en wat kipkruiden in. Besmeer de kip aan de boven, onder en binnenkant met kruidenboter. Je kunt er, zoals wij ook deden, voor kiezen om wat kruidenboter onder het velletje te doen. Dat doe je door eerst het velletje los te maken van de kip door voorzichtig met je vingers onder het velletje te gaan. Snij de uien in vieren. Doe de helft in de buikholte van de kip, de rest bewaar je even. Snij de citroen in grove stukken en doe dit ook in de buikholte.
Kip uit de oven
Doe de kip nu in een braadzak en voeg in de braadzak de rest van de ui toe. Leg de kip in een braadslee of ovenschaal.
kip uit de oven
Per 500 gram kip moet hij 30 minuten in de oven. Onze kip hebben we eerst 60 minuten in de braadzak in de oven gedaan. Daarna haalden we de kip samen met de ui uit de zak en hebben we hem nog 20 minuten in de oven gedaan voor een mooi korstje. Serveer in de braadslee of ovenschotel voor een mooi eindresultaat. Eet smakelijk!
Kip uit de oven
Kip uit de oven

Onze kookboeken

4 reacties op “Kip uit de oven”
  • Yvonne

    Ik neem aan dat de braadzak is ter voorkoming van uitdrogen, maar op deze manier krijg je toch pcb’s in de kip?! Ik draai hem meestel om en verdeel af en toe wat kokosolie met citroensap eroverheen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *