Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Wat te doen met kliekjes?

 photo IMG_0902_zps15d8c59d.jpg

Heb jij regelmatig restjes groenten, rijst, of andere kliekjes over? We hebben een paar tips voor jullie op een rijtje gezet wat je zou kunnen maken met bijvoorbeeld overgebleven groenten, pasta, rijst of oud brood.

Groenten over?

Heb je bijvoorbeeld wat groeten over, maak dan eens een lekker soepje zoals paprika-tomatensoep, broccolisoep of uiensoep , een hartige taart met aardappel, bosui en kip of prei, kip en paprika of een lekker omeletje met groenten. Je kunt voor deze recepten allerlei groenten gebruiken die je nog in huis hebt.

Verse kruiden invriezen

Heb jij ook wel eens verse kruiden over omdat je maar een paar takjes nodig had voor een recept? Je kunt verse kruiden prima invriezen in een bakje of zakje. De kruiden kun je een aantal maanden in de diepvries laten staan. Ze krijgen wel een beetje een andere vorm maar de smaak wordt er niet minder om!

Wat te doen met wraps

Heb je wraps over maar weet je niet wat je ermee moet maken dan hebben we een paar tips voor je. Je kunt wraps invriezen, dan blijven ze een paar maanden goed in je diepvries. Je kunt van wraps eenvoudig tortillachips of kaneel-suiker chips maken, echt een aanrader want het is ook nog eens snel klaar! Of je kunt kliekjes van een andere dag zoals wat gebakken kip, een beetje creme fraiche dat je nog over hebt en wat groenten prima in een wrap doen.

Rijst of pasta over?

Wij vinden het nooit erg als we wat pasta of rijst teveel hebben gekookt. Je kunt namelijk heerlijke gerechten maken, o.a. voor de lunch, met overgebleven pasta en rijst. Bijvoorbeeld een rijstsalade met kip, creme fraiche en komkommer, een koude pastasalade, nasi of een pasta-ovenschotel met tomaat, gehakt en creme fraiche.

 photo IMG_1639_zpsa06499df.jpg

Oud brood

Met oud brood kun je allerlei lekkers maken. Bijvoorbeeld knoflookcroutons voor in je salade, gewone wentelteefjes of wentelteefjes met appel en kaneel,

Saus over?

Met overgebleven tomatensaus kun je, in plaats van pasta met tomatensaus, lekkere lasagne maken. Gewoon een laagje met lasagnebladen, tomatensaus, lasagnebladen, tomatensaus en dan eindigen met een laagje geraspte kaas. Of maak eens een lekkere pastaovenschotel.

In de wok

Heb je bijvoorbeeld wat restjes vlees, groenten en saus over? Gooi dan alles lekker in de wok, bak het een aantal minuutjes en voeg eventueel nog wat lekkere kruiden toe. Serveer het geheel met noodles, pasta of rijst.

Wat bereid jij met je kliekjes?

Onze kookboeken