Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Lasagne met tomaat en ricotta

 • Hoofdgerecht

Lasagne met tomaat en ricotta
Een tijdje geleden heb ik een flinke pan met tomaten-ricottasaus gemaakt volgens dit recept. Ik had vervolgens nog een flinke portie over en die heb ik toen in een bakje ingevroren. Een dag later kwam ik op het idee om met deze saus een lasagne te maken. En wauw: dit is denk ik de lekkerste lasagne die ik ooit gegeten heb. Daarnaast is ook dit recept voor lasagne met tomaat en ricotta natuurlijk heel makkelijk om te maken!

Recept voor 2 personen
Tijd: 30 min. + 30 min. in de oven

Benodigdheden:

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 210 graden. Maak als eerste de tomaten-ricottasaus. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes/plakjes. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met lasagnebladen. Verdeel hier een paar lepels tomaten-ricottsaus overheen, vervolgens een paar stukjes mozzarella, daarna weer lasagnebladen, tomaten-ricottasaus, lasagnebladen, tomaten-ricottasaus, mozzarella, lasagnebladen. Ga zo door en eindig met een laag lasagnebladen. Maak vervolgens de bechamelsaus en verdeel die over de bovenkant van de lasagne. Strooi een beetje geraspte kaas er overheen en zet de lasagne met tomaat en ricotta voor circa 30 minuten in de oven.
Lasagne met tomaat en ricottaLasagne met tomaat en ricotta

Onze kookboeken

5 reacties op “Lasagne met tomaat en ricotta”
 • J.W.W.

  Deze lasagne is voor 4 personen, maar het recept van de tomaten-ricottasaus is voor 2 personen. Moet ik dat recept verdubbelen of zo houden om voor 4 pers. een lasagne te maken?

  • Lekker en Simpel

   Ik zou de saus zelf verdubbelen. Als je eventueel nog wat saus overhoudt, dan kun je dit altijd invriezen en later nog eens eten/gebruiken 🙂

 • Mieke

  Nog tips voor wat extra groenten?

  • Lekker en Simpel

   Je kan er of een salade bij maken (bijvoorbeeld salade caprese of een simpele salade met sla, komkommer en tomaat) of je kunt aan de saus bijvoorbeeld paprika, prei, aubergine en/of courgette toevoegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.