Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Noedelsoep met ei

 • Hoofdgerecht

Noedelsoep met ei
Deze noedelsoep wordt in Japan ook wel ‘ramen’ genoemd. Wij hebben een lekkere Japanse, vegetarische noedelsoep met verschillende groenten en sojasaus gemaakt. Een heel simpel recept dat in ongeveer 20 minuten klaar is.

Recept voor 2 personen
Tijd: 20 min.

Benodigdheden:

 • 2 mienestjes
 • 1,5 liter groentebouillon
 • 400 gr Japanse wokgroente (met bijv. courgette, champignons, prei, tauge, paprika en sugarsnaps)
 • 1 el sojasaus
 • 2 eieren
 • evt. gebakken uitjes

Bereidingswijze:

Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg vervolgens de Japanse wokgroente, mie nestjes/noedels en de sojasaus toe en kook dit ongeveer 10 minuten.

Ondertussen kook je de eieren in een ander pannetje ongeveer 8 minuten totdat ze hardgekookt zijn. Snijd de eieren in partjes. Schep de soep in twee kommen en serveer met partjes gekookt ei.  Lekker met wat gebakken uitjes.
Noedelsoep met ei
Noedelsoep met ei
Bekijk ook eens dit recept voor een Japanse cheesecake.

Onze kookboeken

9 reacties op “Noedelsoep met ei”
 • Chantal

  Zou het een keer willen maken maar is het genoeg als avond maaltijd? Denk namelijk de hele tijd .. wat moet er nog bij?

 • Daphne

  Klinkt lekker deze soep. Is de theelepel vissaus een pre? Ik weet niet precies hoe het smaakt en ik ben vegetariër dus ik wil het niet in de soep doen. Maar ik weet niet hoe sterk het smaakt en hoeveel invloed dat heeft op de smaak van de soep. Overigens staat er nergens benoemd wanneer die vissaus in het gerecht moet. 😉

  • Is soja saus en moet gelijk met de mie en groenten
   Geen vissaus

   • Daphne

    Nadat ik mijn reactie had geplaatst is de theelepel vissaus verwijdert uit de ingrediëntenlijst. 😉 Nu lijkt mijn reactie heel vreemd, maar ik kan deze niet verwijderen. Was leuk geweest als ze even een reactie hadden gegeven op mij. 😉

    • Angela

     Oh oké….😅😅ik had voor de zekerheid de tekst nog een keer gelezen want ik dacht dat ik er overheen had gelezen.

     Was wel erg lekker…..

     • Daphne

      Maar dank je wel voor je reactie! Ik ben niet zo’n grote fan van soep, dus ik maak het heel weinig. Maar deze heb ik wel opgeslagen. Fijn dat het lekker was, ik ben benieuwd.

  • Lekker en Simpel

   Hoi Daphne, helemaal vergeten te antwoorden maar de vissaus is dus geen pre. We hadden van te voren bedacht vissaus toe te voegen aan het recept, maar dit uiteindelijk niet gedaan 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.