Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Ontbijtpizza

  • Hoofdgerecht

Het klinkt misschien gek een “ontbijtpizza” maar als je van een lekker en goed vullend ontbijtje houdt, dan is dit zeker het proberen waard. Krijg je nou geen hap door je keel ‘s ochtends? Dan kun je dit ook prima als brunch/lunch eten. De bodem is van croissantdeeg met daaroverheen ontbijtspek, ei, kaas en een beetje bieslook. 

Tijd: circa 15 + 20-25 minuten in de oven
Recept voor 2-3 personen

Benodigdheden: 

  • 4 grote plakjes croissant deeg
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 3 eieren
  • 3 eetlepels melk
  • verse bieslook
  • eventueel nog wat geraspte kaas
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Vervolgens bak je de 4 plakjes ontbijtspek uit in een koekenpan, circa 3 minuten. Laat het uitgebakken spek daarna even uitlekken op een keukenpapiertje.
Ondertussen is het tijd om de pizzabodem te maken, dit doen we met kant-en klaar croissant deeg. Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op. Leg vier plakken croissant deeg op de bakplaat in een ronde of vierkante vorm. Druk de plakken tegen elkaar aan en zorg ervoor dat er geen gaatjes in de bodem zijn. Vouw de randen van het deeg om zodat het eimengsel, wat er overheen komt, er niet uitloopt.
Breek drie eieren in een bakje en doe daar drie eetlepels melk bij, kluts het ei vervolgens. Leg de plakjes uitgebakken spek op de “pizzabodem” en giet daar voorzichtig het ei overheen. Zorg ervoor dat er een dun laagje ei over het ei komt, maar pas op dat je niet teveel doet waardoor het over de randen stroomt.
Nu kan de ontbijtpizza de oven in voor 20-25 minuten, totdat de rand en het ei gaar is en de bodem goed gaar.
Terwijl de pizza in de oven staat kun je lekker wat kaas raspen en wat bieslook in kleine stukjes snijden.
De geraspte kaas kun je vlak voordat de ‘pizza’ klaar is, er overheen strooien en nog even terug in de oven doen, of pas achteraf net zoals de bieslook.

 

Onze kookboeken