Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Plaattaart met brie, ham en peer

  • Hoofdgerecht
  • 2-3 personen
  • 5 min. bereidingstijd
    25 min. baktijd
plaattaart met brie, ham en peer

Wij zijn gek op plaattaarten! Deze keer een plaattaart met brie, ham en peer. Lekker, makkelijk en herfstig. Het recept is niet moeilijk om te maken en staat in ongeveer 30 minuten op tafel. Ook lekker: een plaattaart met kipshoarma.

aan de slag met de plaattaart!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en vouw eventueel de randjes dubbel. Bak het bladerdeeg nu 10 minuten in de oven.

Snijd de brie in plakken. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in stukjes. Daarna haal je de bodem uit de oven. Beleg het bladerdeeg met de plakken ham. Leg daar de brie bovenop en als laatste de peer. Maak af met een snufje zout en peper. Bak de plaattaart nog 10-15 minuten in de oven. Beleg de plaattaart daarna met wat fijngehakte walnoten en honing.

Daarna haal je de bodem uit de oven. Beleg het bladerdeeg met de plakken ham. Leg daar de brie bovenop en als laatste de peer. Maak af met een snufje zout en peper. Bak de plaattaart nog 10-15 minuten in de oven. Beleg de plaattaart daarna met wat fijngehakte walnoten en honing.

plaattaart met brie, ham en peer

Bewaar het recept voor de plaattaart met brie, ham en peer op Pinterest

plaattaart met brie, ham en peer

Onze kookboeken