Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelf pastadeeg maken

  • Hoofdgerecht

Zelf pastadeeg maken
Zelf spaghetti of andere pasta maken, volg dan dit recept voor een basis pastadeeg. Het is niet moeilijk om zelf pasta te maken maar je hebt er wel wat tijd voor nodig Benieuwd? Kijk dan gauw verder.

Tijd: circa 25-35 min.

Benodigdheden:

  • Circa 100-110 gram bloem p.p.
  • Per 100-110 gram 1 ei toevoegen
  • Zout
Zelf pastadeeg maken
Bereidingswijze: 
Begin met het afwegen van de juiste hoeveelheid (pasta)bloem, circa 100-110 gram per persoon. Stort dit vervolgens op een schoon aanrechtblad en zorg dat je voldoende ruimte hebt. Maak in het midden een kuiltje om daar het zout en de eieren te kunnen toevoegen. Afhankelijk van de hoeveelheid bloem doe je de eieren in het kuiltje, 1 ei per 100-110 gram (pasta)bloem. Tip: wil je extra gele pasta? voeg dan voor bijvoorbeeld 220 gram bloem 1 ei en  2 eidooiers toe.
Zelf pastadeeg maken
Vervolgens ga je het bloem mengen met het ei en het zout, doe dit met de hand of een keukenmachine. Zorg ervoor dat er een mooie bal deeg ontstaat. Wanneer het deeg te nat blijft voeg wat bloem toe. Blijft het te droog maak dan je handen vochtig en meng verder. Wanneer er een mooie bal deeg is ontstaan, deze dan gedurende 10 minuten goed kneden. Laat vervolgens het pastadeeg 10-15 minuten rusten. Dit kan in plastic folie of in een kom/schaal met een vochtige doek erover. Gebruik deze tijd om bijvoorbeeld de pastamachine in gereedheid te brengen.
Zelf pastadeeg maken
Na het rusten van het deeg kan het verwerkt worden. Tip: doe dit met een pastamachine, gaat veel eenvoudiger dan zelf snijden. Heb je geen pastamachine dan is het makkelijker tagiatelle te snijden. Snijd de pasta eerst in partjes van circa 1-2 centimeter breed. Rol deze vervolgens goed uit en snijd tagiatelle van circa 1 centimeter breed. Tip: doe dit op een met bloem bestrooid oppervlak.
Zelf pastadeeg maken
Tot slot, zelfgemaakte pasta hoeft, afhankelijk van de dikte, niet lang te koken. Houd een kooktijd van 2-3 minuten aan voor al dente en 3-4 minuten voor lekker gaar. En vergeet natuurlijk geen lekkere saus te maken, eet smakelijk!
Serveer deze zelfgemaakte pasta bijvoorbeeld met zelfgemaakte bolognesesaus.
Zelf pastadeeg maken

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken