Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Super smoothie met banaan, cacaobonen en amandelmelk

  • Drinken

 photo IMG_1974_zpsfbb9166f.jpg

We hebben weer een super smoothie gemaakt. Deze smoothie is namelijk erg gezond door de banaan, de biologische cacaobonen en de amandelmelk. Cacaobonen bevatten namelijk geen suikers, maar wel eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, ijzer en diverse vitaminen, waaronder vitamine B, C en E. Daarnaast bevatten cacaobonen ook een hoog gehalte magnesium wat de kracht van de hartspier kan versterken en het verlaagt de bloedstolling. Als je de smoothie écht super gezond wilt maken, kun je het beste zelfgemaakte amandelmelk gebruiken. Het recept om zelf amandelmelk te maken, komt morgen op Lekker en Simpel.

Nu vraag je je waarschijnlijk af: waar kan ik biologische cacaobonen kopen? Op de website van Nutriboost kun je terecht voor allerlei super foods. Van biologisch tarwegras voor door je smoothie tot goji bessen voor in je yoghurt en van chia zaden tot biologisch kokospalmsuiker. Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje op de website van Nutriboost! We hebben nog een leuk nieuwtje: houd Lekker en Simpel in de gaten want binnenkort hebben we een leuke winactie in samenwerking met Nutriboost!

Benodigdheden:

 photo IMG_1964_zpsbe8f7e34.jpg

Bereidingswijze:

Doe de banaan met de amandelmelk en de cacaobonen in een blender.

 photo IMG_1967_zpse9a3c197.jpg
Cacaobonen

Blend net zolang totdat alles goed gemengd is en de cacaobonen helemaal fijn zijn gemalen. Als de smoothie nog iets te dik vindt, kun je een beetje extra amandelmelk toevoegen.

 photo IMG_1990_zps59adcd27.jpg

 photo IMG_1989_zpsb393327e.jpg

Onze kookboeken