Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Tiramisu-cake

  • Bakken

De tiramisu met lange vingers kent iedereen al! Maar dit heerlijke nagerecht met cake smaakt net zo lekker maar is net even anders! Ik heb het dessert met 3 lagen cake gemaakt maar het kan natuurlijk ook met 2 lagen of zelfs 1! Tiramisu-cake; heerlijk en snel!

Tijd: 20-25 min. (als je kant-en-klaar cake gebruikt)

Benodigdheden: (voor 4 desserts met 3 lagen cake)

Voor het mascarpone mengsel:

  • 250 gram mascarpone
  • 60-70 gram poedersuiker
  • 5 eetlepels geklopte slagroom
  • Een beetje geraspte chocola
  • Eventueel nog een halve theelepel cacao
Voor het koffie-mengsel:
  • 200 ml water
  • 1 theelepel oploskoffie
  • 1 theelepel cacao (ik hou zelf niet zo van koffie vandaar dat ik cacao en suiker toevoeg, maar je kan ook 2 theelepels koffie doen)
  • 1 theelepel suiker

En een cake. Je kan een kant-en-klare cake gebruiken of zelf een cake maken. Ik heb zelf een cake gemaakt en daar ook een theelepeltje koffie aan toegevoegd zodat er een vleugje koffie te proeven is! Maar je kan ook gewoon een naturel cake kopen in de winkel.

Bereidingswijze:

Begin met het maken van de cake, als je geen kant-en-klare cake gebruikt. Voeg aan de cake 1 theelepel koffie toe en roer dit door het beslag. Als de cake in de oven staat maak je ondertussen het koffie mengsel. Kook 200 ml water in de waterkoker en meng dit daarna in een bakje met de koffie, suiker en cacao. (Je kan het ook met 2 theelepels koffie doen in plaats van met koffie, suiker en cacao). Roer dit goed door en laat het een beetje afkoelen.

Maak ondertussen het mascarpone mengsel. Hiervoor meng je de mascarpone met de slagroom, poedersuiker, wat geraspte chocola en eventueel nog een beetje cacao. Roer dit goed door elkaar.

Snijd daarna een plakje cake af, giet hier ongeveer 6 theelepels van het koffiemengsel overheen.

Besmeer het cakeplakje met wat van het mascarpone mengsel. Je kan natuurlijk ook het cakeplakje in het koffiemengsel dopen, wat je zelf het makkelijkste vindt!

Zelf smeer ik ongeveer 1,5 eetlepel van het mascarpone mengsel over het cakeplakje. Leg daar boven op weer een cakeplakje, die je in de koffie hebt gedoopt, weer wat van het mascarpone mengsel erop, weer een laagje cake die in het koffiemengsel hebt gedoopt en nog 1 laagje mascarpone. Maak het geheel af met een dun laagje cacao over het mascarpone mengsel. Het handigste om de cacao zo goed mogelijk te verdelen is om wat cacao in een zeef te doen en deze zachtjes te bewegen boven de tiramisu-cake, zo wordt de cacao heel gelijkmatig verdeeld. Eventueel kan je nog een beetje chocola erboven raspen. Je kan ook kleine chocoladekrulletjes maken door met een dunschiller over de chocola te gaan.

En klaar is je dessert! Je kan de tiramisu-cake natuurlijk ook in een grote schaal maken en deze al van te voren maken en gewoon in de koelkast bewaren!

Tip: als je kinderen hebt die niet van koffie houden kan je in plaats van een schepje koffie, een schepje cacao en een schepje suiker, de koffie weglaten. En deze vervangen door nog een schepje cacao!

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

2 reacties op “Citroen cheesecake uit een glaasje”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.