Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Top 5 picknickrecepten

picknick

Wanneer het weer mooier wordt, krijg ik direct de picknickkriebels! Ik vind picknicken ontzettend gezellig. Het begint al bij de voorbereiding: wie gaat ermee, wat doe ik aan, waar heb ik toch de picknickmand gelaten? Ik heb een heel truttig geruit kleedje dat ik altijd meeneem en een rieten mand die je naar twee kanten kunt uitklappen. Ik kan het meestal ook niet laten om een grote rieten hoed mee te nemen! Maar het geheim van een goede picknick is toch echt het eten! Hieronder staan vijf van mijn favoriete recepten om mee te nemen. 

Klik op de titel om naar de pagina van het recept te gaan!

1. Ciabatta met gerookte kip, lente-ui en ijsbergsla 

 photo IMG_0580_zpsac94185b.jpg

Een groot, gevuld broodje doet het altijd goed! Deze variant is lekker zomers en luchtig zodat je genoeg plek over houdt voor ander lekkers! Je kunt het broodje ook verticaal in reepjes snijden om er kleine hapjes van te maken.

2. Plaattaart met pesto, tomaat en mozzarella

 photo DSC_2967_zps1148af5f.jpg

Plaattaarten zijn super gemakkelijk om te maken en ook koud erg lekker! Laat de taart koud worden en snijd het in kleine vierkantjes. Neem het mee in een luchtdichte doos.

3. Parmaham-meloen salade

 photo 9604D7B2-8847-467E-82F3-3EEC8E930799_zpswbhcyixf.jpg

Dit is een heerlijk verfrissende salade die je gemakkelijk mee kunt nemen in een bewaardoos. Deze salade is voor mij de ideale representatie van de zomer in een salade. Ik ben gek op meloen (eigenlijk op alle soorten fruit). Voor vegetarische lezers, vervang de ham door een andere fruitsoort (ananas bijvoorbeeld) of laat het weg.

4.  Italiaanse koude pastasalade

 photo DSC_4894-1024x685_zpsa7826d7a.jpg

Geen picknick is compleet zonder een pastasalade! Deze is lekker smeuiig door de mozzarella

5. Griekse honingkoekjes 

 photo IMG_6630_zps84349c48.jpg

Ik ben dol op koekjes en mijn picknickmand zul je dan altijd (zelfgebakken) koekjes aantreffen. Deze honingkoekjes passen helemaal in mijn straatje!

6. Lunchwrap met roomkaas, kipfilet en rucola

 photo IMG_5209_zpsd754c9f6.jpg

Deze wraps zijn super lekker en heel simpel en snel te maken. Je kunt de wraps natuurlijk ook vullen met andere ingrediënten zoals (parma)ham, sla, kaas, tomaat of komkommer. Rol de wraps in wat aluminiumfolie en meenemen maar.

Wie heeft er zin om na dit artikel lekker te gaan picknicken?

Onze kookboeken