Lekker en Simpel

Lekker en Simpel
vegan kip kerrie

Vegan kip kerrie

 • Hoofdgerecht

vegan kip kerrie
Kip kerrie doet mij echt aan vroeger denken toen mijn moeder dit wel eens maakte. Inmiddels heb ik dit al jaren niet meer gegeten, maar deze vegan variant gaan we zeker vaker op tafel zetten. Zelfs bij vleesliefhebbers zal klassieke recept met een twist in de smaak vallen. Dit overheerlijke gerecht staat in 25 minuten op tafel. Ideaal dus voor een doordeweekse dag. Serveer er nog wat extra groenten bij zoals sperziebonen, bloemkool of broccoli. 

Wij kiezen ervoor om één of meerdere dagen per week vegetarisch of veganistisch te eten. En volgens mij zijn wij niet de enigen, onze plantaardige creaties worden namelijk erg goed bekeken. Omdat het soms lastig kan zijn om een lekker plantaardig recept te bedenken, proberen we jullie regelmatig te inspireren met een klassiek recept zonder vlees of andere dierlijke ingrediënten. Door vlees en zuivel te vervangen door een plantaardige voedingspatroon, help je het milieu een handje en zorg je ervoor dat er onder andere minder broeikasgassen worden uitgestoten. Daarnaast is het ook goed voor je gezondheid om minder vlees te eten en meer peulvruchten, fruit en groenten. Alle beetjes helpen. Dus al eet je 1x in de week geen vlees, dan is dat al een vooruitgang. Wij gebruiken graag de producten van Becel omdat deze bijna allemaal plantaardig zijn en dus geen dierlijke ingrediënten bevatten. 

Recept voor 2-3 personen
Tijd: 25 min.

Benodigdheden:

 • 200 gr rijst
 • 1 ui
 • 1 teen knoflook
 • 1 paprika
 • 2 el vloeibare Becel Original (100% plantaardig)
 • 200 gr tuinerwten
 • 3 tl kerriepoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 250 ml kokosmelk
 • 200 gr plantaardige kipstukjes/250 gr jackfruit

Bereidingswijze: vegan kip kerrie

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd de knoflook fijn. Giet een scheut vloeibare Becel Original in een pan. Tip: wij gebruiken de vloeibare margarine van Becel omdat deze 100% plantaardig is.

Bak de plantaardige kipstukjes totdat ze een beetje bruin zijn. Voeg dan de kruiden, paprika, ui, knoflook en tuinerwten toe. In plaats van een vleesvervanger kun je ook een blikje jackfruit gebruiken. Vergeet niet om de jackfruit eerst af te spoelen voordat je het in de pan doet. Dit gaat het makkelijkst door de jackfruit even in een vergiet te doen en dan onder de kraan. Je kunt de jackfruit ook nog even met twee vorken uit elkaar trekken.

Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de kokosmelk toe. Laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen zodat de saus kan inkoken.

Serveer de rijst met de kip kerrie saus en maak het gerecht af met wat verse peterselie.

Tip: vervang de doperwten eens door courgette.
We zijn heel benieuwd wie er nu de keuken induikt om deze vegan kip kerrie te maken!

Heb jij ons vegan weekmenu al gezien?

Volg ons ook op Pinterest en sla daar deze vegan kip kerrie met rijst op!
vegan kip kerrie
Op zoek naar meer inspiratie voor plantaardige recepten? Neem dan eens een kijkje in de categorie met vegan recepten.

Dit artikel is in samenwerking met Becel. 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken

1 reactie op “tjap tjoy”
Reacties zijn uitgeschakeld voor deze post.