Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Honingkip met zoete aardappel

  • Hoofdgerecht

 photo IMG_9675_zps080e63fc.jpg
Een paar weken geleden hebben we een artikel geplaatst met alle ins en outs over Het Vinkje. Onder het mom van ‘geen woorden maar daden’, en bij ons geldt dat recepten en eten meer zeggen dan woorden, hebben we vandaag een Vinkje-proof recept voor jullie! We hebben een gerecht gemaakt met kip, zoete aardappel, rozemarijn en honing. Naast dat het recept Vinkje-proof is, en dus minder verzadigd vet, suiker en zout bevat, is het ook nog eens super simpel, in één pan te bereiden (dus weinig afwas!) en erg lekker!

Zoete aardappels zijn er in verschillende kleuren. Zelf heb ik de lichte variant in dit recept gebruikt, maar je kunt in principe elke zoete aardappel gebruiken.

Recept voor 4 personen
Tijd: 30-35 min.

Benodigdheden:

  • 20 ml olijfolie
  • 400 gram kipfilet
  • 4 gram verse rozemarijn (1 gram gedroogd)
  • 35 ml honing
  • 1 teentje knoflook
  • 750 gram zoete aardappel
  • 1 citroen
  • Peper uit de molen

Bereidingswijze:

Schil de zoete aardappel en snijd die in blokjes.
 photo IMG_9665_zps3b3dd735.jpg
Was de citroen en snijd deze in tweeën. Snijd de ene helft van de citroen in plakjes. Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de zoete aardappelblokjes samen met de citroenplakjes in circa 15 minuten goudbruin.
 photo IMG_9666_zps51b6a2cc.jpg
Snijd de kipfilets in blokjes en het knoflookteentje en de rozemarijn fijn.
Voeg de kip, knoflook en rozemarijn toe aan de aardappelblokjes en bak het geheel gaar. Vergeet niet om zo nu en dan te roeren! Breng het geheel op smaak met peper uit de molen. photo IMG_9667_zps43772a5a.jpg
Pers de andere citroenhelft uit en giet het sap over de kip met aardappel. Voeg tot slot de honing toe aan de kip met aardappels. Meng alles goed door elkaar en smullen maar!

Let op: een voedingskundige heeft het recept getoetst aan de criteria van het Vinkje. Dit recept voldoet met de beschreven ingrediënten en bereidingswijze aan alle gestelde eisen. Als je zelf extra ingrediënten toevoegt, zoals zout of kaas kan het zijn dat de maaltijd niet meer voldoet aan de eisen van het Vinkje.
 photo IMG_9687_zpsec24e4e4.jpg
Tip: houd je van pittig? Voeg dan een fijngesneden rood pepertje toe aan dit gerecht.
 photo IMG_9672_zps310f8742.jpg

 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken