Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Worstenbroodjes op een stokje

  • Snacks

 photo IMG_2559_zps943cc155.jpg

Iedereen kent ze wel: worstenbroodjes, ook wel bladerdeeg met knakworst. Op zijn tijd eten wij wel eens een worstenbroodje en zitten we ouderwets te smullen. Maar hoe leuk zien ze eruit als je de knakworstjes op een stokje prikt. Serveer er een lekker sausje bij en smullen maar!

Recept voor 10 worstenbroodjes
Tijd: 10 min. + 20 min. in de oven

Benodigdheden:

  • 10 bladerdeegvelletjes (ontdooid)
  • 10 knakworsten
  • eventueel curry, pesto ui of andere groenten
  • sateprikkers

Bereidingswijze:

Verwarm je oven voor op 220 graden. Prik de knakworsten aan de sateprikkers. Tip: het is handig om van te voren de stokjes de weken in een bakje water zodat ze niet aanbranden in de oven.

 photo IMG_2528_zpsc9e0eb29.jpg

Smeer vervolgens een dun laagje curry, ketchup, pesto of iets anders over het velletje bladerdeeg. Leg eventueel nog wat ui of andere groenten op het bladerdeeg en leg de knakworst vervolgens op het bladerdeeg. Rol het bladerdeegvelletje om het knakworstje heen en vouw de daarna de boven- en onderkant dicht. Leg de knakworst in bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

 photo IMG_2530_zpsd50706b3.jpg

Ga zo door totdat de ingrediënten op zijn. Smeer de bovenkant van de worstenbroodjes in met wat ei of melk en zet ze vervolgens voor 15-20 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn.

Tip: als je deze snack voor kinderen maakt, kun je wat groenten verstoppen in het worstenbroodje. Ben je vegetarisch? Probeer deze snack dan bijvoorbeeld met kaas.

 photo IMG_2564_zps34ddef0f.jpg

Onze kookboeken