Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakte zoete aardappelchips

  • Snacks

Van het weekend was ik weer eens aan het experimenteren welke chips je allemaal zelf kunt maken. Het resultaat was zoete aardappelchips. Het lijken net paprikachips, maar ze smaken heel anders. Heb er een lekker fris dipsausje bij gemaakt en lekker gesmuld van deze aparte chips. Ze waren nog verrassend lekker moet ik zeggen!

Benodigdheden: 

  • 1  zoete aardappel
  • Chipsmaker
  • Dipsaus naar keuze

Bereidingswijze: 

Begin met het schillen van de aardappel. Het was mijn eerste keer dat ik een zoete aardappel gebruik. Ik wist dat hij een apart kleurtje had, maar toch was ik wel verrast toen ik de schil had verwijderd.

Vervolgens schaaf je zeer dunne plakjes, zelf heb ik de chipsmaker gebruikt maar het zou ook kunnen met een kaasschaaf. Plaats ze in het chipsmaker rekje of op een goed schoongemaakt oven- magnetronrekje.

Nu kunnen ze voor ongeveer 3-4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Daarna nog 5-6 minuten op 500-600w tot dat ze lekker knapperig zijn. Er hoeft verder geen vet of olie aan te pas te komen, ideaal.

Serveer er een leuk fris dipsausje naar eigen smaak bij en je hebt een leuke kleurige snack. Gezien de oranje kleur, een leuke EK voetbal snack.

Onze kookboeken