Lekker en Simpel

Lekker en Simpel

Zelfgemaakt kaasbrood met bieslook

  • Bakken

En hier is dan ons eerste zelfgebakken brood, een kaasbrood met verse bieslook en paprikakruiden. Je kunt ook nog lekker een gesnipperd uitje of wat blokjes paprika door het brooddeeg doen, ook heerlijk. Zelf hebben we dit brood gegeten met een kopje soep en een rucola salade en het was erg lekker! Het is wel belangrijk dat je een kaas gebruikt met veel smaak. Op de foto hebben we een zakje geraspte kaas staan, die we uiteindelijk niet hebben gebruikt. We hebben gekozen om een stuk Old Amsterdam te raspen en te gebruiken voor een lekkere volle pikante kaassmaak, mmmmmh! Het brood lijkt misschien wat klein, maar het is erg machtig en zeker genoeg voor 4 personen als je het als bijgerecht serveert. 

Tijd: 15 min. + 30-35 min. in de oven
Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 25 gram gesmolten boter
  • 1 ei
  • 150 ml melk
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • verse of gedroogde bieslook (fijngesneden)
Bereidingswijze:
Begin met het voorverwarmen van de oven op 190 graden. Schep daarna het zelfrijzend bakmeel met de paprikapoeder en kaas in een grote kom. Bewaar een beetje van de geraspte kaas voor over het kaasbrood, ongeveer 15-20 gram.
Roer dit alles goed door elkaar en voeg dan de melk, het ei, de bieslook en de gesmolten boter toe. Dan is het nu de bedoeling om er een beetje één geheel van te maken. Het makkelijkst bereik je dit door met je handen te gaan kneden. Om te voorkomen dat je handen helemaal onder het deeg komen te zitten, strooi je een beetje bloem over je handen. Blijf vervolgens kneden tot alles goed is gemengd en aan elkaar blijft plakken, maar het hoeft geen harde stevige bal te worden.
Leg een stuk bakpapier op de bodem van een ovenschaal en schep het brooddeeg in de ovenschaal. Wij hebben een vrij kleine ovenschaal gebruikt van ongeveer 15×15. Druk het deeg aan met de spatel en strooi het restje geraspte kaas over het kaasbrood.
Zet daarna het kaasbrood voor ongeveer 30-40 minuten in de oven totdat deze mooi gaar is.

Tip: je kunt ook lekker een gesnipperd uitje door het brooddeeg doen.  En om het brood wat luchtiger te maken, kun je een half zakje bakpoeder toevoegen aan het deegmengsel. 

Mis geen enkel recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang nieuwe recepten in je mailbox!

We sturen je geen spam. Lees meer in ons privacy beleid.

Onze kookboeken